Topsport en studie

Jij doet aan topsport. En wilt dat combineren met je opleiding. Je wedstrijden en trainingen kosten je al gauw zo’n 15 à 20 uur per week. Dus loop je kans om een les of een tentamen te missen. Je hebt een grotere kans op studievertraging. Of zelfs uitval. Toch kan topsport samengaan met studeren. De mogelijkheden zijn afhankelijk van jouw sport en van de opleiding die je doet.

Je komt in aanmerking voor de topsport regeling als je ingeschreven staat bij Avans en

• beschikt over een A-, en HP-status (NOC*NSF) of
  • een NOC*NSF-status hebt met een talentprofiel Internationaal Talent (IT), Nationaal Talent (NT) of Belofte (B).

• als je een Regiostatus Junior of Regiostatus Senior hebt, werkt bij erkende sportbonden of werkt met groepen sporters met een talentstatus of hoger in een sport die door NOC*NSF erkend is, kun je na toetsing voor de Avansregeling in aanmerking komen.

Intake

Laat ons weten dat jij aan topsport doet. Vul voor het aanvragen van topsportvriendelijke faciliteiten het inventarisatieformulier in. Vervolgens vragen we je om een afspraak te maken bij de studentendecaan. De decaan vertelt je over de procedure en inventariseert de te verwachten knelpunten. Deze inventarisatie leg je voor aan de topsport contactpersoon van je opleiding. Die stelt samen met jou een geïntegreerd studie- sportplan op. Hierin staan afspraken over je planning en hoe jij je studiepunten gaat behalen. Als dit plan wordt goedgekeurd door de Examencommissie kun je gebruik maken van de regeling.

Lees ook de regeling faciliteiten studenten/topsporters.

Financiële ondersteuning bij overschrijding studieduur

Bij overschrijding van je studieduur kun je financiële ondersteuning aanvragen. Het formulier dat hiervoor nodig is, vraag je op bij de studentendecaan. Om in aanmerking te kunnen komen voor ondersteuning, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

• ingeschreven als student
  • bewijs van topsport status
  • alleen bij studievertraging als gevolg van topsport
  • verklaring contactpersoon academie

Contact
Je eerste aanspreekpunt is de studentendecaan of je studieloopbaanbegeleider. De studentdecanen zijn bereikbaar via mail of via de Studenten Informatie Balie, 088 - 525 75 50.

Laatst bijgewerkt op 29 april 2021.
Relevant/Gekoppeld
Online spreekuur studentbegeleiding

Heb je een ondersteuningsvraag, twijfel je over je studie of heb je een ontwikkelvraag, plan dan een moment tijdens het online spreekuur. Dat kan via de onderstaande button. We plannen dan een afspraak van 15 minuten voor je in.

Contact met het studentendecanaat

Heb je te maken met persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088-525 75 50. Andere vragen?

Mail het studentendecanaat

Avans alert op het coronavirus