Studentinfo

print

Studiekeuze

Je twijfelt of je wel met de juiste opleiding start. Of je studeert al bij Avans en twijfelt of je wel op je plek zit bij je opleiding. Of je weet zeker dat het niet de juiste opleiding is, maar je hebt geen idee welke opleiding wel bij je past. Misschien dreigt er een negatief bindend studieadvies, waardoor je volgend jaar niet door kunt met je huidige opleiding.

Hulp bij twijfel over studiekeuze

Ga met je twijfels naar onze studentendecanen. Vanuit jouw vraag stippelen jullie samen het verdere plan uit. Dat kan een individueel gesprek met een studentendecaan zijn. Studiekeuzetesten kunnen daar deel van uitmaken. Een andere mogelijkheid is deelname aan de workshop studiekeuze 'Hoe pak ik het aan?' of aan SWITCH, het intensieve 6 weken durende ondersteuningsprogramma van Avans. Ook als je al gestopt bent met je studie kun je meedoen. Kijk voor meer informatie op extra.avans.nl of meld je aan via avansextra@avans.nl. Het gaat erom dat je meer inzicht krijgt in je mogelijkheden en interesses.

Heb je vragen? Neem contact op met het studentendecanaat of maak een afspraak met en studentendecaan via de Studenten Informatie Balie. Je kunt bij de balie langsgaan of bellen naar 088 - 525 75 50.

Eerst zelf aan de slag

Je kunt natuurlijk ook meteen in actie komen. We hebben vragen en links voor je verzameld die je kunt gebruiken in je oriëntatie op een studiekeuze.

Laatst bijgewerkt op 10 juni 2021.
Relevant/Gekoppeld
Online spreekuur studentbegeleiding

Heb je een ondersteuningsvraag, twijfel je over je studie of heb je een ontwikkelvraag, plan dan een moment tijdens het online spreekuur. Dat kan via de onderstaande button. We plannen dan een afspraak van 30 minuten voor je in.

Online spreekuur inplannen

Contact met het studentendecanaat

Heb je te maken met persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088-525 75 50. Andere vragen?

Mail het studentendecanaat

Coronavirus

Avans alert op het coronavirus

Blijf op de hoogte

Nieuws
Agenda