Studie en stage in het buitenland

Je wilt studeren of stage lopen in het buitenland. Dan moet je eerst toestemming krijgen van je opleiding en weten welke mogelijkheden er zijn. De buitenlandcoördinator van je opleiding of academie kan je hier meer over vertellen.

Op deze pagina vind je informatie over beurzen die je kunt aanvragen, projecten waaraan je kunt deelnemen en praktische informatie die voor jou van belang is.

Contact met het International Office

Het International Office van Avans biedt je advies en ondersteuning. Kom langs of stel je vraag via WhatsApp, mail of telefoon:

Hogeschoollaan Breda

Bij de Studenten Informatie Balie
maandag t/m vrijdag, 9.00-16.30 uur

Onderwijsboulevard Den Bosch

Bij de Studenten Informatie Balie
Maandag, dinsdag en donderdag, 9.00-16.30 uur

internationaloffice@avans.nl

Facebook-community voor studenten

Ga je naar het buitenland, word dan lid van Avans goes abroad. Via deze Facebook-community kom je in contact met andere Avansstudenten die ook tijdens hun opleiding naar het buitenland gaan, er zitten of er net zijn geweest. Dé plek om info, foto's en tips uit te wisselen!

Beurzen

Erasmus+ beurs
VSBfonds-beurs
Overige beurzen

Partnerinstellingen

Overzicht partnerinstellingen in het buitenland

Studie en stage in Zuid-Afrika

Stagecontract
OV-vergoeding buitenland
Visa en vergunningen
Verzekeringen
Huisvesting
Calamiteiten

Wil je liever praktische info ontvangen tijdens een event, lees dan meer over de buitenlandbijeenkomsten.

Laatst bijgewerkt op 12 juni 2019.