Studentinfo

print

Handicap en studie

Je hebt lichamelijke of psychische klachten. Bent chronisch moe. Hebt last van faalangst of concentratieproblemen. Een vorm van dyslexie of autisme. Epilepsie, reuma of astma. Dan heb je een verhoogde kans op studievertraging. Of zelfs uitval. Avans wil jou zoveel mogelijk dezelfde kansen bieden als studenten die niets mankeren. En bieden daarom een aantal speciale voorzieningen. Dat begint bij rolstoelvriendelijke gebouwen. Maar gaat ook over aanpassingen op maat. Wij zijn benieuwd naar jouw talenten. Daarom staan we niet lang stil bij onmogelijkheden. Maar kijken samen met jou wat wél mogelijk is.

Studievoortgang
Jouw functiebeperking heeft gevolgen voor je studievoortgang. Neem dan contact op met een studentendecaan. Deze bekijkt welke mogelijkheden en beperkingen er zijn en welke voorzieningen we moeten treffen. Ook geeft de decaan je informatie over mogelijke financiële regelingen via DUO of Avans. Maak een afspraak via de Studenten Informatie Balie.

Voorzieningen
Je hebt recht op compenserende maatregelen. Zo kun je in aanmerking komen voor een aangepaste examenvorm, lees- en schrijfsoftware of een aanwezigheidsversoepeling. Je beperking is hierbij bepalend. We doen aanpassingen vanuit jouw behoefte, waarbij jij de ervaringsdeskundige bent. In het Protocol Handicap & Studie lees je hoe je een en ander regelt en welke formulieren daarbij horen.

Helpdesk Autisme
Studenten met autisme kunnen met algemene vragen over studeren in het hbo terecht bij de informatie- en advieslijn van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Deze is bereikbaar op donderdag tussen 10:00 uur en 13:00 uur, via 0900 - 288 47 63. Je kunt je vraag ook mailen naar i&a@autisme.nl.

Meer informatie
Wat je van Avans Hogeschool mag verwachten, lees je in het Beleidsplan Handicap & Studie. Of bekijk de folder 'Studeren met een functiebeperking bij Avans Hogeschool'. Algemene informatie over studeren met een functiebeperking vind je op de site van het landelijk expertisecentrum ECIO.

Bekijk ook de toegankelijkheid van de gebouwen.

 

Laatst bijgewerkt op 13 oktober 2020.
Online spreekuur studentbegeleiding

Heb je een ondersteuningsvraag, twijfel je over je studie of heb je een ontwikkelvraag, plan dan een moment tijdens het online spreekuur. Dat kan via de onderstaande button. We plannen dan een afspraak van 15 minuten voor je in.

Online spreekuur inplannen

Contact met het studentendecanaat

Heb je te maken met persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088-525 75 50. Andere vragen?

Mail het studentendecanaat

Coronavirus

Avans alert op het coronavirus

Blijf op de hoogte

Nieuws
Agenda