Student Support

print

Studentendecanen

3 juni 2021

Je loopt tijdens je studie tegen problemen aan die je studievoortgang in gevaar brengen. Maak dan een afspraak bij de studentendecaan. Deze gaat samen met jou aan de slag zodat de problemen je studievoortgang zo min mogelijk belemmeren.

Een afspraak maak je bij Student Support. Voor de locaties Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg kun je bellen naar: 088 - 525 75 50. Student Support is op werkdagen te bereiken tussen 8:30 uur en 17:00 uur.

Trek op tijd aan de bel, want het kost de studentendecaan vaak tijd om bepaalde regelingen te treffen. Op tijd een afspraak maken met een decaan is soms zelfs een voorwaarde om later in je studie een beroep te kunnen doen op bepaalde faciliteiten, zoals financiële ondersteuning.

Onderwerpen die je met een studentendecaan bespreekt

Rol decanen 
Een studentendecaan heeft een andere rol dan de decaan op je middelbare school, die je vooral hielp bij de keuze van je vervolgstudie. De studentendecanen van Avans Hogeschool zijn er om ervoor te zorgen dat je je studie met een goed resultaat en met zo weinig mogelijk vertraging kunt afronden.

Onafhankelijk
Binnen de hogeschool hebben de studentendecanen een onafhankelijke positie. Ze hoeven geen verantwoording af te leggen aan de academie, waardoor ze echt jouw belangen kunnen behartigen. De gesprekken zijn bovendien allemaal vertrouwelijk. De studentendecanen werken volgens de Gedragscode studentendecanen.

Iedere studentendecaan bedient een of meer vaste academies. Dit heeft voor jou als voordeel dat ze op de hoogte zijn van de gang van zaken binnen jouw opleiding.

Trainingen en workshops
Avans biedt een breed en gevarieerd aanbod extra curriculaire activiteiten aan om je te ontwikkelen naast je studie. Ook over onderwerpen waarvoor je misschien bij de decaan komt. Denk aan:

  • faalangsttraining
  • studeren met dyslexie
  • begeleiding bij de juiste studiekeuze

Elk studieblok vind je weer nieuwe workshops, trainingen, lezingen en events op extra.avans.nl. Deze gratis activiteiten richten zich op thema;s persoonlijke ontwikkeling, maatschappij, duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie.

 

Laatst bijgewerkt op 14 juli 2022.
Relevant/Gekoppeld
Online spreekuur

Misschien twijfel je over je studiekeuze, je manier van studeren of je ontwikkeling. Of je loopt aan tegen problemen die je in de weg staan bij het studeren. Maak dan een afspraak met een studieadviseur van Student Support. We plannen dan een afspraak van 30 minuten in.

Online spreekuur inplannen

Studentendecanaat

Een studentendecaan helpt je met het regelen van voorzieningen, financiën en DUO-zaken. Bij een lastige thuissituatie, psychische klachten, overlijden of andere persoonlijke problemen. En bij studeren met een (chronische) ziekte of functiebeperking, zoals ADHD, stress of dyslexie. Maak telefonisch een afspraak via 088 - 525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Vertrouwenspersoon

Heb je te maken met ongewenst gedrag? Bespreek dit met een vertrouwenspersoon.

Informatie en contact

Nieuws
Agenda