Student Support

print

Peercoaching

12 april 2022

Wil je graag in gesprek met een student van Avans, van je eigen leeftijd waar je mee kunt praten, sparren, die dichtbij je staat en het laagdrempelig is om een afspraak mee te maken?
Lees verder en beluister de podcast wat peercoaches voor jou kunnen betekenen en wie ze zijn!

Ouderejaarsstudent die je vooruit helpt

Een peercoach is een ouderejaarsstudent die je graag vooruit helpt. Soms heb je van die momenten dat je motivatie en/of discipline je in de steek laat. Misschien heb je het overzicht niet meer, omdat het plannen van huiswerk en vrije tijd niet zo lekker gaat. Of ben je bijvoorbeeld futloos of heb je nergens zin. Ook kan het zijn dat je moeite hebt met contacten leggen, of maak je je zorgen over een opbouwende studieschuld. Dit zijn allemaal factoren die zorgen voor stress, en laten we eerlijk zijn, stress is echt niet chill. 

Vaak lukt het je wel om door te gaan en verminderen de klachten vanzelf wel. Echter, als je niet meer weet wat je kunt doen om te stress te verminderen, is dat behoorlijk vervelend. De hulp van een peercoach is hier mogelijk een uitkomst voor. Samen met de peercoach zal jij als coachee kijken wat je kunt doen om jouw situatie aangenamer te maken. Zij zullen een luisterend oor bieden en ondersteuning bieden waar nodig is. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek kun je kijken of je je fijn voelt bij de peercoach en wat jouw hulpvraag is. Vervolgens vindt er een aantal gesprekken plaats om je te begeleiden bij jouw hulpvraag. De peercoaches hebben allemaal een training binnen Avans gevolgd om jou op een goede manier te begeleiden.

In het inschrijfformulier, op de laatste pagina van het Magazine, kun je aangeven waar jij graag hulp bij wil. De intensiteit en duur wordt samen met de peercoach en coachee bepaald. Dus zet jij de stap?

Liever contact met een medewerker

Als je liever vooruit geholpen wil worden door een medewerker dan kun je een afspraak inplannen. Bijvoorbeeld bij het online spreekuur studentbegeleiding.

Laatst bijgewerkt op 12 april 2022.
Online spreekuur

Misschien twijfel je over je studiekeuze, je manier van studeren of je ontwikkeling. Of je loopt aan tegen problemen die je in de weg staan bij het studeren. Maak dan een afspraak met een studieadviseur van Student Support. We plannen dan een afspraak van 30 minuten in.

Online spreekuur inplannen

Studentendecanaat

Een studentendecaan helpt je met het regelen van voorzieningen, financiën en DUO-zaken. Bij een lastige thuissituatie, psychische klachten, overlijden of andere persoonlijke problemen. En bij studeren met een (chronische) ziekte of functiebeperking, zoals ADHD, stress of dyslexie. Maak telefonisch een afspraak via 088 - 525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Vertrouwenspersoon

Heb je te maken met ongewenst gedrag? Bespreek dit met een vertrouwenspersoon.

Informatie en contact

Studietwijfel?

Je staat er niet alleen voor. Avans helpt je bij het maken van een passende vervolgkeuze.

Bekijk hier de mogelijkheden

Nieuws
Agenda