Studentinfo

print

Verlies- en rouwverwerking

Bij verlies van een dierbare is het fijn dat je ook op school met je verhaal terecht kunt. Bij Avans Hogeschool ga je voor professionele begeleiding naar de studentendecaan.

Na een groot verlies of dreigend verlies is het moeilijk om zowel aandacht te hebben voor je rouwproces als voor je studie. De praktijk laat zien dat beide hand in hand kunnen gaan.

Bijeenkomsten verlies en rouw

Voor wie er niet iedere ochtend mee wakker wordt, is het moeilijk te begrijpen dat door een enkel moment de wereld voor altijd kan veranderen. Dat vergeten geen troost is, maar de ontkenning van het verdriet. Verlies verwerken lijkt een individueel traject, maar een groep biedt veel steun. Daarom schept Avans Hogeschool de mogelijkheid om in groepsverband onder professionele begeleiding een weg te vinden in de ontstane situatie.

Je kunt deelnemen aan de bijeenkomsten verlies en rouw. In een kleine groep spreek je over:

  • verlies, rouw en studeren, hoe gaat dat samen? 
  • verdriet delen met je directe omgeving, kan dat? 
  • manieren van verwerken, welke past het beste bij jou? 
  • je unieke verliesverwerkingsproces, waarbij niets vreemd is.

Op Avans extra vind je de actuele data en tijden.

Maak een afspraak met een studentendecaan via de Studenten Informatie Balie: 088 - 525 75 50. 

Meer lezen over rouwprocessen

Lees online over 'de 4 rouwtaken volgens William Worden'. Of lees in de blog van Daan Westerink over rouwen: hoe je tijdens een rouwproces heen en weer beweegt tussen bezig zijn met het verlies en bezig zijn met je herstel.

Laatst bijgewerkt op 10 juni 2021.
Online spreekuur studentbegeleiding

Heb je een ondersteuningsvraag, twijfel je over je studie of heb je een ontwikkelvraag, plan dan een moment tijdens het online spreekuur. Dat kan via de onderstaande button. We plannen dan een afspraak van 30 minuten voor je in.

Online spreekuur inplannen

Contact met het studentendecanaat

Heb je te maken met persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088-525 75 50. Andere vragen?

Mail het studentendecanaat

Coronavirus

Avans alert op het coronavirus

Blijf op de hoogte

Nieuws
Agenda