Student Support

print

Verlies- en rouwverwerking

Bij verlies van een dierbare is het fijn dat je ook op school met je verhaal terecht kunt. Bij Avans Hogeschool ga je voor professionele begeleiding naar de studentendecaan.

Na een groot verlies of dreigend verlies is het moeilijk om zowel aandacht te hebben voor je rouwproces als voor je studie. De praktijk laat zien dat beide hand in hand kunnen gaan.

Bijeenkomsten verlies en rouw

Voor wie er niet iedere ochtend mee wakker wordt, is het moeilijk te begrijpen dat door een enkel moment de wereld voor altijd kan veranderen. Dat vergeten geen troost is, maar de ontkenning van het verdriet. Verlies verwerken lijkt een individueel traject, maar een groep biedt veel steun. Daarom schept Avans Hogeschool de mogelijkheid om in groepsverband onder professionele begeleiding een weg te vinden in de ontstane situatie.

Je kunt deelnemen aan de bijeenkomsten verlies en rouw. In een kleine groep spreek je over:

  • verlies, rouw en studeren, hoe gaat dat samen? 
  • verdriet delen met je directe omgeving, kan dat? 
  • manieren van verwerken, welke past het beste bij jou? 
  • je unieke verliesverwerkingsproces, waarbij niets vreemd is.

Op Avans extra vind je de actuele data en tijden.

Maak een afspraak met een studentendecaan via de Studenten Informatie Balie: 088 - 525 75 50. 

Meer lezen over rouwprocessen

Lees online over 'de 4 rouwtaken volgens William Worden'. Of lees in de blog van Daan Westerink over rouwen: hoe je tijdens een rouwproces heen en weer beweegt tussen bezig zijn met het verlies en bezig zijn met je herstel.

Laatst bijgewerkt op 10 juni 2021.
Online spreekuur

Misschien twijfel je over je studiekeuze, je manier van studeren of je ontwikkeling. Of je loopt aan tegen problemen die je in de weg staan bij het studeren. Maak dan een afspraak met een studieadviseur van Student Support. We plannen dan een afspraak van 30 minuten in.

Online spreekuur inplannen

Studentendecanaat

Een studentendecaan helpt je met het regelen van voorzieningen, financiën en DUO-zaken. Bij een lastige thuissituatie, psychische klachten, overlijden of andere persoonlijke problemen. En bij studeren met een (chronische) ziekte of functiebeperking, zoals ADHD, stress of dyslexie. Maak telefonisch een afspraak via 088 - 525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Vertrouwenspersoon

Heb je te maken met ongewenst gedrag? Bespreek dit met een vertrouwenspersoon.

Informatie en contact

Studietwijfel?

Je staat er niet alleen voor. Avans helpt je bij het maken van een passende vervolgkeuze.

Bekijk hier de mogelijkheden

Nieuws
Agenda