Studentinfo

Verlies- en rouwverwerking

Bij verlies van een dierbare is het fijn dat je ook op school met je verhaal terecht kunt. Bij Avans Hogeschool ga je voor professionele begeleiding naar de studentendecaan.

Na een groot verlies of dreigend verlies is het moeilijk om zowel aandacht te hebben voor je rouwproces als voor je studie. De praktijk laat zien dat beide hand in hand kunnen gaan.

Individueel of in groepsverband

Voor wie er niet iedere ochtend mee wakker wordt, is het moeilijk te begrijpen dat door een enkel moment de wereld voor altijd kan veranderen. Dat vergeten geen troost is, maar de ontkenning van het verdriet. Verlies verwerken lijkt een individueel traject, maar een groep biedt veel steun. Daarom schept Avans Hogeschool de mogelijkheid om zowel individueel als in groepsverband onder professionele begeleiding een weg te vinden in de ontstane situatie.

Bijeenkomsten verlies en rouw

Je kunt ook deelnemen aan de bijeenkomsten verlies en rouw. In een kleine groep spreek je over:

  • verlies, rouw en studeren, hoe gaat dat samen? 
  • verdriet delen met je directe omgeving, kan dat? 
  • manieren van verwerken, welke past het beste bij jou? 
  • je unieke verliesverwerkingsproces, waarbij niets vreemd is.

Maak een afspraak met een studentendecaan via de Studenten Informatie Balie. Dat kan ook telefonisch. Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg: 088 - 525 75 50. 

Laatst bijgewerkt op 30 augustus 2018.
Stel je vraag aan het studentendecanaat

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.

Vul het formulier in

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod

Avans Chance

Verdiep je in een nieuw onderwerp.

Meer informatie

Nieuws
Agenda