Student Support

Help een internationale student aan een kamer en verdien 100 euro

20 juli 2022

Over een aantal weken starten er veel internationale studenten bij Avans Hogeschool. Een groot deel van hen heeft dan nog geen kamer. Heb jij een tip die ertoe leidt dat een internationale eerstejaars student minimaal een half jaar een kamer kan huren? Dan kun je maar liefst 100 euro verdienen*.

Het gaat om kamers in of dicht bij de Avanssteden Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Heb je een tip? Stuur deze dan naar ons International Office via internationaloffice@avans.nl. Deze oproep geldt voor alle studenten en medewerkers van Avans.

Woningnood

Ieder jaar is het weer een flinke uitdaging om internationale studenten aan een kamer te helpen. Zo riepen we vorig jaar alle Avansmedewerkers op om studenten in hun eigen huis te laten logeren.
Als internationale studenten niet op tijd woonruimte vinden, is het afbreken van hun studie een mogelijk gevolg. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Studenten zijn wel zelf verantwoordelijk om huisvesting te vinden, maar Avans ondersteunt dit waar dat mogelijk is. Vandaar nu dit initiatief om tips te belonen die leiden tot een oplossing.

Goede naam in het buitenland

Avans werkt nauw samen met buitenlandse partneruniversiteiten, zodat onze studenten een deel van hun studie ook in het buitenland kunnen doen. En andersom ontvangen wij dus ook internationale studenten die kunnen ervaren hoe het is om in Nederland te studeren.
Omdat we ook in het buitenland worden gezien als beste grote hogeschool van Nederland, ontvangen we ook komend jaar weer meer internationale studenten dan vorig jaar. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. We hopen dat we mede door deze oproep veel internationale studenten aan woonruimte kunnen helpen.

Tips? Vragen?

Heb je een tip of heb je vragen over dit bericht? Mail dan naar ons International Office via internationaloffice@avans.nl en vraag naar de exacte voorwaarden.

*Voorwaarden uitbetaling 100 euro tipgeld:

• We betalen 100 euro uit nadat een internationale eerstejaars Avansstudent een half jaar in de betreffende woonruimte woont.
  • Als meerdere personen dezelfde tip doorgeven, betalen we alleen de eerste tipgever uit bij een gerealiseerde match.
  • Avansmedewerkers ontvangen deze 100 euro bruto samen met hun salaris.
  • Je kunt maximaal één keer 100 euro ontvangen.

Laatst bijgewerkt op 26 juli 2022.
Online spreekuur

Misschien twijfel je over je studiekeuze, je manier van studeren of je ontwikkeling. Of je loopt aan tegen problemen die je in de weg staan bij het studeren. Maak dan een afspraak met een studieadviseur van Student Support. We plannen dan een afspraak van 30 minuten in.

Studentendecanaat

Een studentendecaan helpt je met het regelen van voorzieningen, financiën en DUO-zaken. Bij een lastige thuissituatie, psychische klachten, overlijden of andere persoonlijke problemen. En bij studeren met een (chronische) ziekte of functiebeperking, zoals ADHD, stress of dyslexie. Maak telefonisch een afspraak via 088 - 525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Heb je te maken met ongewenst gedrag? Bespreek dit met een vertrouwenspersoon.

Informatie en contact