Student Support

print

Tussentijdse studentverkiezingen AMR 30 juni & 1 juli

9 juni 2022 door Medezeggenschap Avans

Stel je nu kandidaat voor de Avans Medezeggenschapsraad! 

Op 30 juni en 1 juli 2022 vinden tussentijdse verkiezingen voor de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) plaats. Wil jij ook student-lid worden van de AMR? Dan is nu je kans!  

De AMR bestaat uit 24 leden, waarvan 12 medewerkers en 12 studenten. Als AMR-lid kun je meepraten en meebeslissen over het toekomstig beleid van Avans. De AMR gaat hierover regelmatig in gesprek met de leden van het College van Bestuur.   

Waarom vinden er tussentijdse verkiezingen voor de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) plaats? 

Een aantal studentleden van de AMR treedt volgend schooljaar af. Daarom komen er zetels voor studentleden beschikbaar. 

Er zijn op dit moment geen tussentijdse verkiezingen voor het personeel. 

Mag ik mij verkiesbaar stellen?  

Alle studenten die op het moment van de kandidaatstelling ingeschreven staan voor een opleiding bij Avans Hogeschool mogen zich kandidaat stellen. 

Worden alle zetels ingevuld door studenten die zich nu verkiesbaar stellen?  

Nee, niet per se. De AMR beschikt over een reservelijst. Hierop staan studenten die eerder aan een verkiezing hebben deelgenomen, maar toen buiten de top 12 zijn geëindigd. Zij hebben voorrang bij het invullen van de vacante zetels. In september komen er drie zetels vrij en verdere zetels volgen in dat studiejaar. 

Doe je nu mee aan de verkiezingen, maar krijg je op dit moment niet direct een zetel, dan kom op je op de reservelijst. Hierop staan alle kandidaten in volgorde van de hoeveelheid stemmen die ze hebben gekregen. Komt tussentijds een zetel vrij, dan benaderen we de kandidaten van deze lijst op volgorde of ze in de AMR willen. Ben je dus nu niet direct aan de beurt, dan kun je later alsnog wel een plekje bemachtigen!

Hoe kan ik mij verkiesbaar stellen?  

Stel jezelf kandidaat via https://verkiezingen.avans.nl/kandidaatstelling en verzamel tot uiterlijk 13 juni (12 uur), 30 digitale handtekeningen van Avans-studenten en -medewerkers die jouw kandidatuur ondersteunen. Dat mogen dus ook mensen van andere Avansopleidingen of academies zijn.  

Waarom zijn 30 handtekeningen nodig? 

Dat is handig voor jou, want je weet meteen dat je voldoende steun hebt binnen Avans, en met wie je in je achterban kunt praten over AMR-onderwerpen. 

Hoe kan ik de digitale handtekeningen verzamelen?  

Nadat je jezelf kandidaat hebt gesteld ontvang je een link in het systeem. Deze link kun je delen met je medestudenten en medewerkers van Avans. Via de link kunnen zij (mits ingelogd) jouw kandidatuur steunen.

Let op: je ontvangt deze link dus niet in je mail.

Heb je 30 handtekeningen verzameld? Dan volgt er nog een check via de studentenadministratie of je daadwerkelijk ingeschreven staat. Nadat dit is vastgesteld, word je officieel toegelaten tot de verkiezingen.  

De officiële kandidatenlijst wordt 16 juni gepubliceerd op iAvans. Maar je kunt natuurlijk vandaag al beginnen met je campagne!  

Wie kan op mij stemmen en wanneer? 

Alle studenten die tijdens de verkiezingen ingeschreven staan bij Avans Hogeschool kunnen op 30 juni vanaf 8.00 uur t/m 1 juli 23.59 uur hun stem uitbrengen! Zij ontvangen hiervoor een link in hun mailbox. Stemmen kan ook via Verkiezingen (avans.nl)

Interesse maar liever eerst een AMR-vergadering bijwonen als toehoorder? Dat kan!  

De AMR vergadert elke dinsdagmiddag tussen 13:30 – 15.30 uur. Wil je hierbij aansluiten om te ervaren hoe het is om lid van de AMR te zijn?  

Laat het ons weten via een mailtje aan centrumvoormedezeggenschap@avans.nl. Wij nodigen je dan graag uit!  

Goed om te weten!  

Wist je dat… 

  • je als AMR-lid elke dinsdagmiddag vanaf 12:00 uur beschikbaar moet zijn voor de AMR-vergaderingen;  

  • je voor je AMR-werkzaamheden vrijgesteld en vrijgeroosterd wordt;  

  • je als studentlid van de AMR een vergoeding krijgt voor je AMR-werk;  

  • je jezelf goed moet inlezen in de stukken waarover je als AMR-lid je mening moet geven;  

  • je scholing krijgt op onderwerpen als financiën en communicatie met de achterban;  

  • je als AMR-lid van alles leert op het gebied van vergaderen, strategisch denken en    bepalen en verwoorden van standpunten. 

Nog vragen?  

We kijken uit naar jouw kandidaatstelling! Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met het centrum voor medezeggenschap via centrumvoormedezeggenschap@avans.nl   

  

 

 

Laatst bijgewerkt op 9 juni 2022.
Online spreekuur

Misschien twijfel je over je studiekeuze, je manier van studeren of je ontwikkeling. Of je loopt aan tegen problemen die je in de weg staan bij het studeren. Maak dan een afspraak met een studieadviseur van Student Support. We plannen dan een afspraak van 30 minuten in.

Online spreekuur inplannen

Studentendecanaat

Een studentendecaan helpt je met het regelen van voorzieningen, financiën en DUO-zaken. Bij een lastige thuissituatie, psychische klachten, overlijden of andere persoonlijke problemen. En bij studeren met een (chronische) ziekte of functiebeperking, zoals ADHD, stress of dyslexie. Maak telefonisch een afspraak via 088 - 525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Vertrouwenspersoon

Heb je te maken met ongewenst gedrag? Bespreek dit dan met een vertrouwenspersoon.

Informatie en contact

Nieuws
Agenda