Student Support

Materiaal Beeld en Geluid beschikbaar voor studenten en docenten

24 mei 2022 door Xplora

Beeld en Geluid op school is een online platform met belangrijk, actueel en historisch video- en audiomateriaal van de publieke omroepen. Denk hierbij onder andere aan documentaires, journaals en actualiteitenprogramma's. De inhoud wordt speciaal geselecteerd voor het onderwijs door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en is gratis te gebruiken.

Direct naar Beeld en Geluid op school

De collectie wordt dagelijks uitgebreid met nieuwe programma's. Al het materiaal van Beeld en Geluid op school is legaal en blijft in principe altijd online staan. De kwaliteit van de fragmenten is geschikt voor gebruik op digiborden en is gemakkelijk online te embedden. Links naar een bepaald programma kunnen bijvoorbeeld worden gedeeld op Brightspace en Digiplein.

Hoe werkt het?

Raadpleeg de video op de homepage (even naar beneden scrollen).
Dit filmpje vertelt in 2 minuten hoe je:

• inlogt
  • een programma of fragment zoekt
  • een fragment uit een programma knipt
  • gekozen fragmenten en programma’s bewaart
  • deze gebruikt in de les.

Zorg dat je eerst bent ingelogd voordat je gaat zoeken.
Inloggen doe je met de LOG IN knop rechtsboven in het scherm. Kies vervolgens voor inloggen met SURFconext, en tot slot voor Avans Hogeschool.

Nog enkele tips om de databank zo goed mogelijk te gebruiken:

• Programma’s met een slotje kun je als docent aanvragen. Bij akkoord staan deze binnen 24 uur online.
  • Ben je geïnteresseerd in een bepaald onderwerp en is je zoekresultaat heel groot? Je kunt het resultaat beperken door programma’s uit te sluiten. Dit doe je in de zoekbalk door achter je zoekterm het woordje NOT in te vullen.
    Voorbeeld: Ruinerwold NOT journaal
  • Documentaires zoek je op 2DOC en Tegenlicht. Zoek niet op relevantie, maar op nieuwste eerst.
  • Het opnemen van programma’s in je lesprogramma kan via de DELEN-knop.
  • Tussen fragmenten kun je eventueel ook vragen plaatsen.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met je kennispartner.