Student Support

Student Support: één plek voor al je vragen rond welzijn, ondersteuning en ontwikkeling

26 april 2022 door Student Support

Weet jij waar jij je vragen kunt stellen op het gebied van welzijn, begeleiding en ontwikkeling? En welke gratis activiteiten allemaal mogelijk zijn? Het aanbod is flink gegroeid de afgelopen tijd en wordt door verschillende onderdelen van Avans aangeboden. Daarom bundelen we deze informatie voortaan onder Student Support.

Wie straks na de verbouwing de Bredase Hogeschoollaan binnenkomt, kan niet meer om Student Support heen. Recht tegenover de ingang ligt ‘de huiskamer van Avans’, zoals projectcoördinator Amber Titulaer het noemt. “Een fijne, informele plek waar je rustig kunt binnenwandelen zonder afspraak. En als je wilt kun je vragen stellen, bijvoorbeeld aan een studiebegeleider, studieadviseur of decaan die er rondloopt. Die kan je dan te woord staan en met je kijken wat nodig of gewenst is. Of het nou gaat om zaken die je studievoortgang verhinderen, studeren met een functiebeperking of vanuit een internationale context of allerlei soorten activiteiten waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen naast de studie. Laagdrempelig dus zonder een balie of deuren, een open plek waar je je welkom voelt.”

Chat en video’s

Vanaf 2023 kun je in die huiskamer terecht, zowel op de Hogeschoollaan in Breda als de Onderwijsboulevard in Den Bosch. En vóór die tijd komt er al een tijdelijke ruimte. Ook is het plan dat er vóór de zomer al een digitale versie is, vertelt Amber. “Eén centrale plek waar je alle informatie kunt vinden op het gebied van welzijn, begeleiding en ontwikkeling. In tekst, beeld en met video’s. Waar je terecht kunt voor het maken van een afspraak met bijvoorbeeld een studentendecaan of studieadviseur of het vinden van een leuke, passende activiteit om je samen met studenten van verschillende opleidingen verder te ontwikkelen. In een project voor je stad bijvoorbeeld of een training die je uitdaagt of versterkt of coaching op je ondernemerschap.”

Foto: artist impression van de fysieke Student Support-locatie in Breda

Student Support wordt de ‘paraplu’ boven verschillende Avansonderdelen: het studentendecanaat, alle activiteiten van het Avans Ondernemerscentrum voor studenten, de Studenten Informatie Balie, International Office en de Avans-brede studieadviseurs. Zo’n centrale informatieplek is hard nodig volgens Amber. “Het aanbod rond welzijn, begeleiding en ontwikkeling voor studenten is de afgelopen jaren flink gegroeid. Denk maar aan de welzijnsmonitor, het steeds uitgebreidere aanbod op extra.avans.nl zoals Switch of peer coaching. Dat moet makkelijk vindbaar blijven.”

Snellere afspraak

Als student kom je er best lastig achter waar je met een specifieke vraag terecht kan wanneer verschillende Avans-onderdelen iets doen op dit gebied. Tweederde van de Avans-studenten kent het ondersteunings- en begeleidingsaanbod binnen Avans niet goed. En als je het wel kent, moet je soms nog de nodige drempels over om bij de juiste begeleiding of ondersteuning uit te komen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De bundeling van de informatie via Student Support maakt het aanbod sinds de start in november steeds makkelijker toegankelijk. Voortaan kun je bijvoorbeeld een afspraak met een studieadviseur of decaan maken via Avans One en zijn er ook online spreekuren waardoor je veel minder wachttijd hebt. Als Avans beseffen we dat de druk op jou als student steeds groter wordt”, aldus Amber. “Zowel qua studielast als op financieel en sociaal gebied. Daarom werken we graag samen mee aan jouw welzijn.”

Laatst bijgewerkt op 28 april 2022.
Online spreekuur

Misschien twijfel je over je studiekeuze, je manier van studeren of je ontwikkeling. Of je loopt aan tegen problemen die je in de weg staan bij het studeren. Maak dan een afspraak met een studieadviseur van Student Support. We plannen dan een afspraak van 30 minuten in.

Studentendecanaat

Een studentendecaan helpt je met het regelen van voorzieningen, financiën en DUO-zaken. Bij een lastige thuissituatie, psychische klachten, overlijden of andere persoonlijke problemen. En bij studeren met een (chronische) ziekte of functiebeperking, zoals ADHD, stress of dyslexie. Maak telefonisch een afspraak via 088 - 525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Heb je te maken met ongewenst gedrag? Bespreek dit met een vertrouwenspersoon.

Informatie en contact

Studietwijfel?

Je staat er niet alleen voor. Avans helpt je bij het maken van een passende vervolgkeuze.

Bekijk hier de mogelijkheden