Student Support

Nationale Studenten Enquête: kort maar krachtig

17 januari 2022

De NSE is er weer. Dit grootschalig onderzoek naar de tevredenheid van studenten over de opleiding begint 17 januari. De vragenlijst is opnieuw kort, prima in te vullen op de smartphone en privacybestendig. De coronamaatregelen hadden en hebben impact op het onderwijs, daarom vraagt Avans ook specifiek naar de beleving van het afstandsonderwijs.

Vorig jaar startte de NSE met een nieuwe vragenlijst, waar ook studenten bij betrokken waren. Deze vragenlijst is, op enkele details na, hetzelfde gebleven. De deelname door hogescholen is verplicht. Doordat alle hogescholen en universiteiten aan de enquête meedoen wordt de ervaren kwaliteit van opleidingen vergelijkbaar. Dat helpt toekomstige studenten bij hun studiekeuze, maar geeft Avans Hogeschool ook zicht op verbeterpunten.

De resultaten van de NSE 2022 worden eind mei gepubliceerd op de website van Studiekeuze123. Ze zijn daarnaast een belangrijke factor in de jaarlijkse rankings van Elsevier en Keuzegids hbo, waarin Avans al vele jaren op 1 staat.

Jouw mening telt

Avans Hogeschool hecht er veel waarde aan dat studenten hun mening geven in de enquête. Een grote deelname maakt de gegevens representatief en dus beter bruikbaar voor opleidingen als meetinstrument. In november en december vroegen we al aan studenten hoe ze de Ambitie 2025 van Avans ervaren; met de vragen uit de NSE wordt het beeld compleet.

Win prijzen

Om studenten extra te motiveren om mee te doen, verloot Studiekeuze123 fraaie prijzen zoals noise cancelling headphones en een Macbook Air onder de deelnemers. Of dat allemaal nodig is voor een vragenlijst die je invult terwijl je op de volgende bus of trein staat te wachten? De NSE start in de week van 17 januari en loopt tot en met 13 maart.

Meer informatie over de NSE vind je op https://www.studiekeuze123.nl/nse-studenten

Laatst bijgewerkt op 17 januari 2022.
Online spreekuur

Misschien twijfel je over je studiekeuze, je manier van studeren of je ontwikkeling. Of je loopt aan tegen problemen die je in de weg staan bij het studeren. Maak dan een afspraak met een studieadviseur van Student Support. We plannen dan een afspraak van 30 minuten in.

Studentendecanaat

Een studentendecaan helpt je met het regelen van voorzieningen, financiën en DUO-zaken. Bij een lastige thuissituatie, psychische klachten, overlijden of andere persoonlijke problemen. En bij studeren met een (chronische) ziekte of functiebeperking, zoals ADHD, stress of dyslexie. Maak telefonisch een afspraak via 088 - 525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

‎‎‎‎‎‎Avans Live!