Student Support

Laatste kans: Doe mee aan de SDG-Challenge studiejaar 2021-2022

24 januari 2022 door @avans

Grote merken helpen om duurzamer te worden. Je kennis en ervaring vergroten op het gebied van Sustainable Development Goals. Én samenwerken met andere Nederlandse culturen. Dat doe je bij de HBO SDG-Challenge.

Tijdens de hbo SDG-Challenge bijten teams zich vast in een vraagstuk van een bedrijf of organisatie rond duurzaamheid en de Sustainable Development Goals (SDG’s).
De teams zijn interdisciplinair en bestaan uit 10 tot 15 studenten en medewerkers vanuit alle deelnemende hbo-instellingen. Het programma vindt online plaats.

Op woensdag 16 februari is de kick-off. De finale van de hbo SDG-Challenge wordt een fysiek event op een geheime locatie in Nederland, als de coronaregels het tegen die tijd toelaten. Meedoen aan de challenge duurt ongeveer 3 werkdagen, verspreid over 3 maanden.

Deelnemende bedrijven

Elke teamopdracht is gekoppeld aan een specifiek SDG-vraagstuk van een bedrijvenpartner. De namen van de deelnemende bedrijven worden tijdens de kick-off bekendgemaakt.

Schrijf je in

Inschrijven kan tot 31 januari op de website van SDG Challenge. Op donderdag 27 januari om 10.00 uur is er een spreekuur voor studenten met vragen over de HBO SDG Challenge. Je kunt via Teams al je vragen stellen aan Geoffrey van der Horst van de Green Office. Mailen kan ook naar extra@avans.nl. Voor vragen over de SDG-challenge zelf mail naar: organisation@sdg-challenge.com.

Avans en de SDG’s

Ook Avans vindt de SDG’s belangrijk. Dit doen we door duurzame ontwikkeling als vanzelfsprekend te verweven in ons onderwijs, ons onderzoek en onze werk- en leeromgeving.

Laatst bijgewerkt op 24 januari 2022.
Online spreekuur

Misschien twijfel je over je studiekeuze, je manier van studeren of je ontwikkeling. Of je loopt aan tegen problemen die je in de weg staan bij het studeren. Maak dan een afspraak met een studieadviseur van Student Support. We plannen dan een afspraak van 30 minuten in.

Studentendecanaat

Een studentendecaan helpt je met het regelen van voorzieningen, financiën en DUO-zaken. Bij een lastige thuissituatie, psychische klachten, overlijden of andere persoonlijke problemen. En bij studeren met een (chronische) ziekte of functiebeperking, zoals ADHD, stress of dyslexie. Maak telefonisch een afspraak via 088 - 525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

‎‎‎‎‎‎Avans Live!