Doe mee aan de SDG-Challenge studiejaar 2021-2022

12 januari 2022 door @avans

Grote merken helpen om duurzamer te worden. Je kennis en ervaring vergroten op het gebied van Sustainable Development Goals. Én samenwerken met andere Nederlandse culturen. Dat doe je bij de HBO SDG-Challenge.

Tijdens de hbo SDG-Challenge bijten teams zich vast in een vraagstuk van een bedrijf of organisatie rond duurzaamheid en de Sustainable Development Goals (SDG’s).
De teams zijn interdisciplinair en bestaan uit 10 tot 15 studenten en medewerkers vanuit alle deelnemende hbo-instellingen. Het programma vindt online plaats.

Op woensdag 16 februari is de kick-off. De finale van de hbo SDG-Challenge wordt een fysiek event op een geheime locatie in Nederland, als de coronaregels het tegen die tijd toelaten. Meedoen aan de challenge duurt ongeveer 3 werkdagen, verspreid over 3 maanden.

Deelnemende bedrijven

Elke teamopdracht is gekoppeld aan een specifiek SDG-vraagstuk van een bedrijvenpartner. De namen van de deelnemende bedrijven worden tijdens de kick-off bekendgemaakt.

Schrijf je in

Inschrijven kan tot 31 januari op de website van SDG Challenge. Voor vragen of opmerkingen over dit onderwerp binnen Avans, kun je terecht bij Geoffrey van der Horst, extra@avans.nl. Voor vragen over de SDG-challenge zelf: organisation@sdg-challenge.com.

Avans en de SDG’s

Ook Avans vindt de SDG’s belangrijk. Dit doen we door duurzame ontwikkeling als vanzelfsprekend te verweven in ons onderwijs, ons onderzoek en onze werk- en leeromgeving.

Laatst bijgewerkt op 12 januari 2022.
Online spreekuur studentbegeleiding

Heb je een ondersteuningsvraag, twijfel je over je studie of heb je een ontwikkelvraag, plan dan een moment tijdens het online spreekuur. Dat kan via de onderstaande button. We plannen dan een afspraak van 30 minuten voor je in.

Contact met het studentendecanaat

Heb je te maken met persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088-525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Avans alert op het coronavirus