Door corona kan ik mijn toets niet maken, wat nu?

5 januari 2022 door Coronavirus

Het is bijna toetsweek. Je bent goed voorbereid en je bent er klaar voor. En dan hoor je dat je in quarantaine moet omdat een huisgenoot corona heeft. Of je merkt dat je (milde) verkoudheidsklachten hebt. Wat doe je?​

Hoe vervelend het ook is, je moet dan thuisblijven. We snappen dat je een toets wilt maken, zeker als je goed bent voorbereid. Maar we benadrukken nogmaals: blijf thuis als je:

• (milde) verkoudheidsklachten hebt
  • wacht op de uitslag van een coronatest
  • positief bent getest op corona
  • in quarantaine zit, bijvoorbeeld vanwege een huisgenoot met corona.

2 toetsmogelijkheden, 3 momenten

Naast je reguliere kans heb je ook recht op een herkansing. Dat noemen we ook wel toetsmogelijkheden. Maak daar gebruik van. Als je om bovengenoemde corona gerelateerde redenen één van de toetsmogelijkheden hebt gemist en je hebt de toets nog niet gehaald, dan organiseert de opleiding een derde moment waarop je de toets kunt maken. Heb je door corona gerelateerde redenen meerdere toetsmomenten gemist en heb je de toets nog niet gehaald? Dan kun je een verzoek indienen bij de examencommissie. In hoofdstuk 5 van de OER lees je hoe dit werkt.

Op deze pagina vind je de OER van jouw opleiding.

Wat moet je doen?

Kun je je toets op locatie niet maken door één van de bovenstaande, corona gerelateerde redenen, meld je dan af voor die toets in Osiris. Dit kan tot 1 uur voor aanvang van de toets. Je kunt je later inschrijven voor het volgende moment waarop de toets wordt afgenomen.

Geldigheid en doel

Bovenstaande aanpak geldt voor het gehele studiejaar 2021/2022, zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. Het doel is om je te stimuleren om thuis te blijven als je coronaklachten hebt of in quarantaine moet blijven, zonder dat je daardoor studievertraging oploopt. Zo voorkomen we besmettingen en zorgen we samen voor een veilige en gezonde studeer- en werkomgeving.

Kom je er niet uit of heb je vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met je eigen opleiding.

Laatst bijgewerkt op 5 januari 2022.
Online spreekuur studentbegeleiding

Heb je een ondersteuningsvraag, twijfel je over je studie of heb je een ontwikkelvraag, plan dan een moment tijdens het online spreekuur. Dat kan via de onderstaande button. We plannen dan een afspraak van 30 minuten voor je in.

Contact met het studentendecanaat

Heb je te maken met persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088-525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Avans alert op het coronavirus