Student Support

Je studiefinanciering goed geregeld in 2022

5 oktober 2021 door DMCS Marketing, Communicatie en Studentenzaken

In oktober krijg je van DUO een belangrijk bericht. Neem even enkele minuten de tijd om dat bericht goed te lezen. Dan weet je waar je als student in 2022 recht op hebt en sta je in januari niet voor verrassingen.

Als je nu een aanvullende beurs hebt berekent DUO deze in de meeste situaties automatisch ook voor volgend jaar. Soms lukt dat niet. Bijvoorbeeld omdat de inkomensgegevens van je ouders over 2020 nog niet zijn doorgegeven door de Belastingdienst. Ook kan het bedrag van de aanvullende beurs anders zijn dan je verwacht.
Gebruik daarom de handige tool op duo.nl/aanvullendebeurs. Op die manier krijg je inzicht en via de tool vind je alle informatie. Als het nodig is, krijg je ook meteen advies over wat jij of je ouders kunnen doen om in januari niet te weinig uitbetaald te krijgen.

Laatst bijgewerkt op 5 oktober 2021.
Online spreekuur

Misschien twijfel je over je studiekeuze, je manier van studeren of je ontwikkeling. Of je loopt aan tegen problemen die je in de weg staan bij het studeren. Maak dan een afspraak met een studieadviseur van Student Support. We plannen dan een afspraak van 30 minuten in.

Studentendecanaat

Een studentendecaan helpt je met het regelen van voorzieningen, financiën en DUO-zaken. Bij een lastige thuissituatie, psychische klachten, overlijden of andere persoonlijke problemen. En bij studeren met een (chronische) ziekte of functiebeperking, zoals ADHD, stress of dyslexie. Maak telefonisch een afspraak via 088 - 525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Heb je te maken met ongewenst gedrag? Bespreek dit met een vertrouwenspersoon.

Informatie en contact

Studietwijfel?

Je staat er niet alleen voor. Avans helpt je bij het maken van een passende vervolgkeuze.

Bekijk hier de mogelijkheden