Vacature: adviseer als studentlid van het College van Beroep voor de Examens over beroepen en bezwaarschriften

19 mei 2021 door Juridische Zaken

Vind je het belangrijk dat studenten bij geschillen rondom examens of toetsen een eerlijk en goed onderbouwd advies kunnen verwachten? En wil je graag werken aan je netwerk? Word dan studentlid van het College van Beroep voor de Examens (Cobex) en de Geschillenadviescommissie (GAC) van Avans.

Iedere hogeschool heeft een Cobex en een GAC. Het zijn onafhankelijke commissies waarbij studenten in beroep kunnen gaan of bezwaar kunnen maken tegen beslissingen van de examencommissie, van een examinator of van de opleiding. Studentleden in het Cobex en het GAC worden benoemd door het College van Bestuur. Naast studentleden bestaan de commissies uit docentleden, externe voorzitters en externe griffiers.

Vergoeding

Als studentlid krijg je vooraf de te behandelen dossiers toegezonden. Die bestaan uit een beroepschrift en een verweerschrift. Je leest deze zorgvuldig door en bereidt aan de hand hiervan vragen aan partijen voor.

Vanzelfsprekend worden docenten en studenten nooit ingezet als het gaat om het beroep van een student van de eigen opleiding. Als studentlid is het niet jouw rol om de belangen van studenten te behartigen, maar om te oordelen over de toepassing van het recht.

Er zijn zo’n 30 keer per jaar zittingen. Per zitting behandelen het Cobex en de GAC gemiddeld 4 zaken. Je ontvangt als studentlid een vergoeding voor de werkzaamheden.

Ben jij de student die we zoeken?

Lijkt dit werk je leuk en leerzaam? Sta je als student ingeschreven bij Avans (vooral van belang voor studenten van de JHS) en zit je minimaal in het tweede jaar van je studie? Dan ben jij degene die we zoeken. Een benoeming geldt voor 2 jaar. Maximaal 10 studentleden hebben zitting in het Cobex.

Reageren

Reageren is eenvoudig. Stuur een beknopt cv met motivatiebrief, met als onderwerp ‘Sollicitatie Cobex, plus je naam’. Afhankelijk van het aantal reacties zal het secretariaat van het Cobex een selectie maken.

Meer informatie over het Cobex lees je op Studentinfo/services
Vragen kun je via e-mail stellen aan het Cobex-secretariaat.

Laatst bijgewerkt op 19 mei 2021.
Online spreekuur studentbegeleiding

Heb je een ondersteuningsvraag, twijfel je over je studie of heb je een ontwikkelvraag, plan dan een moment tijdens het online spreekuur. Dat kan via de onderstaande button. We plannen dan een afspraak van 15 minuten voor je in.

Contact met het studentendecanaat

Heb je te maken met persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088-525 75 50. Andere vragen?

Mail het studentendecanaat

Avans alert op het coronavirus