Studentendecanen als vertrouwenspersoon als je te maken hebt met ongewenst gedrag

1 maart 2021 door @avans

Je kunt te maken krijgen met ongewenst gedrag. Maak dan een afspraak met een vertrouwenspersoon. Een gesprek met een vertrouwenspersoon is altijd strikt vertrouwelijk. 4 van de studentdecanen zijn ook vertrouwenspersoon en met hen kun je als student ongewenst gedrag van anderen bespreken.

Over ongewenst gedrag

Nu vraag je je misschien af wat er onder ongewenst gedrag valt. Denk daarbij aan discriminatie, aanrakingen waarvoor je geen toestemming gaf, seksuele intimidatie, grove opmerkingen, agressie en verbaal geweld. Al het gedrag dat voor jou onwenselijk is. Binnen Avans, maar ook bij je stageplaats of afstudeerplek.

Bij wie moet je zijn

Het is handig om te weten bij wie je moet zijn voor welk probleem. Daarom vatten we het hier kort voor je samen.

• Bij vragen die met je studie te maken hebben, ga je naar je studieloopbaanbegeleider (slb’er) of studiecoach.
  • Problemen die je studievoortgang in gevaar brengen, bespreek je met je decaan.
  • Ervaar je ongewenst gedrag, dan benader je een vertrouwenspersoon.

Lees meer informatie op de pagina over vertrouwenspersonen.

Laatst bijgewerkt op 1 maart 2021.

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088 - 525 75 50. Andere vragen mag je mailen.

Mail het studentendecanaat

Avans alert op het coronavirus