Alle onderwijslocaties sinds 1 augustus verplicht rookvrij

14 augustus 2020

Voor de zomervakantie lieten we al weten dat alle Avanslocaties rookvrij zijn. Dat betekent dus dat we buiten op het Avansterrein niet meer mogen roken. Sinds 1 augustus is dat ook wettelijk verplicht. En niet alleen bij Avans, op geen enkel schoolterrein in het land mag nog gerookt worden. Dit geldt voor alle soorten rookwaren, dus ook voor e-sigaretten.

Avans vindt het belangrijk dat je bij ons kunt werken en studeren in een gezonde omgeving. Dat je rookvrij naar binnen kunt en minder snel wordt verleid om ook te roken. En we willen niet-rokers beschermen tegen de schadelijke gevolgen van meeroken.

Staatssecretaris Paul Blokhuis heeft zich vanaf het begin hard gemaakt voor het rookverbod:
“Per dag beginnen er 75 jongeren onder de 18 jaar met dagelijks roken. Dat is een enorm aantal. Veel jongeren steken hun eerste sigaret aan op het schoolplein. Het werd dus hoog tijd dat roken op schoolpleinen iets voor de geschiedenisboeken werd. Vooral omdat jongeren die vroeg in hun leven een sigaret opsteken, een veel grotere kans hebben om verslaafd te raken. Ons doel is een rookvrije generatie in 2040.”

Help je mee?

Help ook mee om ons Avansterrein rookvrij te houden:

• Als je rookt, dan vragen we je om ons terrein rookvrij te houden. Als je buiten ons terrein rookt, houd onze omgeving dan netjes. Gooi je peuk dus niet zomaar op straat.
  • Spreek rokers aan en wijs hen op de rookalternatieven buiten ons terrein. Wellicht kan dit script je helpen als je met rokers in gesprek gaat.
  • Bekijk ook de veelgestelde vragen over Avans rookvrij.
  • Heb je vragen of tips om het terrein rookvrij te houden? Stuur dan een mail naar rookvrij@avans.nl

Samen kunnen we onze rookvrije locaties tot een succes te maken. Op die manier dragen we bij aan een gezonde en duurzame Avansomgeving. Alvast bedankt voor je hulp.

Hoe kan ik stoppen?

Komend najaar biedt Avans weer een gratis training aan voor medewerkers en studenten die willen stoppen met roken. Daarover volgt later nog meer informatie.

Laatst bijgewerkt op 14 augustus 2020.

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088 - 525 75 50. Andere vragen mag je mailen.

Mail het studentendecanaat

Avans alert op het coronavirus