Bossche Avanslocaties vanaf 14 april volledig rookvrij

18 februari 2020 door Avans rookvrij

Vanaf dinsdag 14 april 2020 zijn de buitenterreinen van alle Bossche Avanslocaties rookvrij. De overige locaties in Tilburg, Breda en Roosendaal volgen later, mogelijk in mei 2020.

Avans is net als andere onderwijsinstellingen verplicht om alle onderwijsterreinen uiterlijk augustus 2020 rookvrij te maken. Vanuit Avans juichen we deze verandering toe, omdat we een gezonde werk- en leeromgeving erg belangrijk vinden.

Dat is ook de reden dat we vorig jaar al zijn gestart met een rookvrijpilot in Breda op locatie Hogeschoollaan. Deze pilot is succesvol. De rookoverlast is verdwenen. De meeste rokers staan buiten het terrein te roken. Het aantal ‘overtreders’ dat nog gespot wordt op het Avansterrein daalt. Ook horen we van rokers dat ze nu minder roken dan voorheen.

Avans rookvrij in Den Bosch

De locaties in ’s-Hertogenbosch die per 14 april 2020 rookvrij worden, zijn:

• Onderwijsboulevard 215
  • Hervenplein
  • Statenlaan
  • Stationsplein
  • Parallelweg (locatie AKV|St.Joost)

Voor locatie Parallelweg 64 (Hooge Donken) gaan we eerst nog in gesprek met onze medehuurders.

Om onze Bossche locaties succesvol rookvrij te maken, hebben we ook contact met de gemeente en met andere onderwijsinstellingen zoals het Koning Willem I College en HAS Hogeschool.
Zo trekken we als scholen samen op om de gemeente suggesties te doen voor rookvoorzieningen op alternatieve rooklocaties. Hiermee willen we voorkomen dat onze omgeving last heeft van rokers die buiten onze terreinen gaan roken. Denk aan peuken op straat of rookwalmen waar je doorheen moet lopen.

Vitaliteit

Het nieuwe rookbeleid sluit aan bij het vitaliteitsplan van Avans, waarin onder meer duurzaamheid en gezondheid centraal staan.
We vinden het belangrijk dat je bij Avans kunt werken en studeren in een gezonde omgeving. Dat je rookvrij naar binnen kunt en minder snel wordt verleid om ook te roken. Ook willen we niet-rokers beschermen tegen de schadelijke gevolgen van meeroken.
Samen met medewerkers en studenten geven we invulling aan deze verandering.

Denk mee

Help mee om Avans rookvrij tot een succes te maken. Praat mee, denk mee en bespreek het met elkaar. En draag zo bij aan een gezonde en duurzame Avansomgeving.
Laat ons weten wat jouw ideeën zijn via rookvrij@avans.nl. Of praat mee tijdens een van onze klankbordsessies. We gaan graag met je in gesprek, zodat we samen Avans rookvrij tot een succes kunnen maken.

Laatst bijgewerkt op 18 februari 2020.

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088 - 525 75 50. Andere vragen mag je mailen.

Mail het studentendecanaat

Vrijwilligers La Vuelta gezocht

Draag je steentje bij aan dit unieke event.

Avans alert op het coronavirus