Hoe fit ben jij? Avans fitchallenge

2 september 2019 door @avans

Je pakt op het terras weleens een 0.0% biertje, laat vlees af en toe links liggen en probeert niet te veel suiker te eten. Gefeliciteerd! Je bent goed bezig en gaat mee in de trend van gezond eten en leven. Wil je daar nog een schepje bovenop doen en ook extra bewegen? En ben je ook weleens benieuwd hóe fit jij nou bent met je gezonde gedrag? Schrijf je dan in voor de Avans fitchallenge. Doe de fittest en daag andere studenten én je docenten uit om uit die luie (bureau)stoel te komen.

Avans Health Services en studenten en docenten van de opleiding Fysiotherapie slaan de handen ineen om een uitdagend programma voor je samen te stellen. Avans werkt daarvoor samen met Selfcare, een digitaal platform waarop je je gezondheidsgegevens kunt verzamelen. Via Selfcare kunnen teams met studenten en medewerkers van Avans elkaar vanaf oktober uitdagen om stappenchallenges aan te gaan. In de onlineomgeving wordt je voortgang bijgehouden en zie je welk team op kop loopt. Het team dat gemiddeld de meeste stappen zet, wint!

Inschrijven

Meld je aan via het inschrijfformulier. Later ontvang je per e-mail een uitnodiging van Selfcare om een account aan te maken voor de Avansomgeving. Vervolgens word je benaderd voor het inplannen van de fittest. Inschrijven kan tot 20 september.

Fittest

Tijdens de fittest meten studenten Fysiotherapie je conditie, kracht en stabiliteit. De resultaten hiervan kun je terugvinden op het Selfcare-platform. Na de eerste challenge is er weer een fittest. Zo zie je meteen wat voor effect het bewegen heeft.

Teams

Samen bewegen, is leuker. Daarom ga je de challenge aan in teams. Die bestaan uit studenten en medewerkers van dezelfde dienst of academie en ze worden automatisch ingedeeld. Moedig je teamgenoten aan om samen de hort op te gaan, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze, want het team dat gemiddeld de meeste stappen zet, wint de challenge.

Selfcare

Selfcare is het onlineplatform waarop je je kunt aanmelden voor de challenge. Nadat je je stappenteller of smartphone hebt gekoppeld, zie je hier je eigen voortgang, het totaal aantal stappen van je team én jullie stand in het klassement. Op jouw persoonlijke gezondheidsomgeving binnen Selfcare kun je daarnaast allerlei gezondheids- en leefstijlmetingen verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van je hartslag, je BMI en het aantal calorieën dat je inneemt en verbruikt.

Voor wie en wanneer?

Studenten én medewerkers van alle locaties van Avans kunnen meedoen. De fitchallenge loopt het hele schooljaar.

Vragen?

Stuur een e-mail naar healthservices@avans.nl

Laatst bijgewerkt op 2 september 2019.

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088 - 525 75 50. Andere vragen mag je mailen.

Mail het studentendecanaat

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod

Vrijwilligers La Vuelta gezocht

Draag je steentje bij aan dit unieke event.