Gratis naar Het Noordbrabants Museum met je bloemennaam

27 juni 2019 door Studentinfo

Heet jij Roos? Margriet? Jasmijn? Of misschien Iris? Dan mag je in juli gratis naar Het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling De geur van succes. Gerard & Cornelis van Spaendonck, bloemschilders in Parijs biedt Het Noordbrabants Museum een unieke kans aan iedereen met een bloemennaam. Bezoekers met bijvoorbeeld de voornaam Roos, Margriet of Jasmijn of de achternaam Van der Lelie krijgen gratis toegang tot het museum. Het aanbod geldt de hele maand juli tijdens reguliere openingstijden. Je moet wel een geldig legitimatiebewijs kunnen laten zien.

Over de tentoonstelling

De expositie vertelt aan de hand van ruim 120 objecten het verhaal van Gerard en Cornelis van Spaendonck. Deze Tilburgse broers trokken aan het eind van de 18de eeuw naar Parijs. Daar kregen ze als bloemschilders grote invloed én ze werden goed voor hun schilderijen betaald.

Bijzondere miniaturen

Miniaturen van bloemstillevens waren rond 1800 een must-have voor de Franse adel. Ze werden gebruikt voor bonbons, sieraden, snuiftabak of make-up. De Van Spaendoncks werden mede door deze miniaturen enorm populair onder de bourgeoisie. Vanaf juli is een bijzonder snuifdoosje te bewonderen dat pas sinds kort in bezit van het museum is. Het snuifdoosje met een miniatuur bloemstilleven erop is geschilderd door Cornelis van Spaendonck.

Waar en wanneer

De expositie is nog tot en met 25 augustus in Het Noordbrabants Museum te zien. In de maand juli mag je met je bloemennaam en een geldig legitimatiebewijs gratis naar binnen.

Laatst bijgewerkt op 27 juni 2019.

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod