Pilot Hogeschoollaan rookvrij van start

15 april 2019 door Avans rookvrij

De Avanslocatie Hogeschoollaan in Breda is vanaf vandaag, maandag 15 april, volledig rookvrij. Avans wil een gezonde werk- en leeromgeving bieden aan medewerkers en studenten en draagt daarmee bij aan een duurzame samenleving.

Om dit omslagpunt naar een rookvrij buitenterrein te markeren, organiseren we een startevent, samen met het naastgelegen Amphia Ziekenhuis. Want ook bij Amphia is het terrein vanaf 15 april volledig rookvrij voor al haar patiënten, bezoekers en medewerkers.
Samen met de Bredase wethouder Miriam Haagh geven wij vandaag het symbolische startsein voor onze rookvrije terreinen. We starten om 12 uur op het voorterrein van Amphia, Molengracht 21. Avansmedewerkers en -studenten zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Pilot

De Hogeschoollaan is eerder gekozen als pilotlocatie. Als deze pilot slaagt, dan worden mogelijk ook de andere Avanslocaties rookvrij. Het initiatief voor een rookvrij Avans komt van de academiedirecteuren op de Hogeschoollaan. Ook studenten van Green Office maakten zich al langere tijd hard voor een rookvrije omgeving. Een terrein zonder rookoverlast en zonder peuken op de grond is wat we voor ogen hebben. We hopen rokers te verleiden om te stoppen of minderen met roken en willen hen daar zo goed mogelijk bij helpen.

Help mee

Help mee aan een gezonde en duurzame Avansomgeving:

• Spreek rokers aan en wijs hen op de rookalternatieven buiten ons terrein. Wellicht kan dit script je helpen als je met rokers in gesprek gaat.
  • Als je rookt, dan vragen we je vriendelijk om het terrein voortaan rookvrij te houden. Bekijk ook onze veelgestelde vragen. Je vindt daar antwoorden op vragen als ‘Waar kan ik naartoe als ik wil roken?’ of ‘Welke hulp biedt Avans aan rokers?’
  • Heb je vragen of tips om het terrein rookvrij te houden? Stuur dan een mail naar rookvrij@avans.nl. Samen hopen we Avans rookvrij tot een succes te maken.

Kijk voor meer informatie op rookvrij.avans.nl.

Laatst bijgewerkt op 15 april 2019.

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod