Feestelijke start rookvrije terreinen Avans en Amphia

18 april 2019

Maandag 15 april was de startdag van een rookvrij buitenterrein op locatie Hogeschoollaan in Breda. Om dit omslagpunt te markeren, organiseerden we een startevent, samen met het naastgelegen Amphia Ziekenhuis. Want ook bij Amphia is het terrein vanaf 15 april volledig rookvrij voor al haar patiënten, bezoekers en medewerkers.

Jacomine Ravensbergen, lid van het College van Bestuur van Avans, gaf samen met longarts Remco Djamin en de Bredase wethouder Miriam Haagh het symbolische startsein voor de rookvrije terreinen. Het startevent werd begeleid door 5 illusionisten, die met diverse acts beide rookvrije terreinen officieel voor geopend verklaarden.
Ook op het Avansterrein waren de illusionisten de hele dag actief om op een ludieke manier aandacht te vragen voor de verandering naar een rookvrij buitenterrein:

Fotogalerij

Afgelopen weekend zijn aan de Hogeschoollaan alle rookfaciliteiten verwijderd en zijn er rookvrij-borden geplaatst. Ook staat op de plek van het voormalig 'rookhok' een tafeltennistafel. Tafeltennisbatjes en -balletjes kun je lenen bij de receptie. Tot slot heeft de gemeente op strategische punten buiten ons terrein asbakken geplaatst zodat peuken niet te veel op straat rondslingeren.

Asbakpalen buiten het Avansterrein

Lees ook het persbericht: Avans Hogeschool en Amphia rookvrij

Laatst bijgewerkt op 18 april 2019.

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088 - 525 75 50. Andere vragen mag je mailen.

Mail het studentendecanaat

Avans alert op het coronavirus

Avans Live

Q&A over de invloed van de coronacrisis op je werk of studie