Feestelijke start rookvrije terreinen Avans en Amphia

18 april 2019

Maandag 15 april was de startdag van een rookvrij buitenterrein op locatie Hogeschoollaan in Breda. Om dit omslagpunt te markeren, organiseerden we een startevent, samen met het naastgelegen Amphia Ziekenhuis. Want ook bij Amphia is het terrein vanaf 15 april volledig rookvrij voor al haar patiënten, bezoekers en medewerkers.

Jacomine Ravensbergen, lid van het College van Bestuur van Avans, gaf samen met longarts Remco Djamin en de Bredase wethouder Miriam Haagh het symbolische startsein voor de rookvrije terreinen. Het startevent werd begeleid door 5 illusionisten, die met diverse acts beide rookvrije terreinen officieel voor geopend verklaarden.
Ook op het Avansterrein waren de illusionisten de hele dag actief om op een ludieke manier aandacht te vragen voor de verandering naar een rookvrij buitenterrein:

Fotogalerij

Afgelopen weekend zijn aan de Hogeschoollaan alle rookfaciliteiten verwijderd en zijn er rookvrij-borden geplaatst. Ook staat op de plek van het voormalig 'rookhok' een tafeltennistafel. Tafeltennisbatjes en -balletjes kun je lenen bij de receptie. Tot slot heeft de gemeente op strategische punten buiten ons terrein asbakken geplaatst zodat peuken niet te veel op straat rondslingeren.

Asbakpalen buiten het Avansterrein

Lees ook het persbericht: Avans Hogeschool en Amphia rookvrij

Laatst bijgewerkt op 18 april 2019.

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod

Avans Open College op 5 juni

Preventieakkoord: Noodzaak of betutteling?