Doe mee aan de Brabant Robot Challenge

7 februari 2019 door Expertisecentrum Technische Innovatie

Een uitdaging naast je studie. Iets om jouw profiel en kennis mee te verrijken. En een mooie kans om je netwerk te vergroten. Geef je op voor de derde editie van de Brabant Robot Challenge. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij en meld je aan.

Topdocenten en lectoren van Tilburg University, Fontys, TU/e en Avans verzorgen de Brabant Robot Challenge in nauwe samenwerking met Brabantse bedrijven en organisaties. Deze derde editie staat in het teken van robotisering in de zorgsector.

Robotisering in Noord-Brabant

In de slimme maakregio Brabant zullen de effecten van robotisering zich vermoedelijk eerder en op grotere schaal voordoen dan in de rest van Nederland. Dit komt door de vergaande verwevenheid van bedrijfsleven in industrie en zorg, technisch onderwijs en overheid. Noord-Brabant kan daarmee kansen grijpen en proberen negatieve gevolgen te voorkomen.

Multidisciplinair vraagstuk

De Brabantse hoger onderwijsinstellingen zien een taak weggelegd om zich samen met jou voor te bereiden op het Brabant van de toekomst. De Robot Challenge biedt inspirerende colleges en praktijkopdrachten aan studenten uit alle studierichtingen. Voor een samenleving met robots is niet alleen technische en medische kennis nodig, maar ook gebruik sociaalwetenschappelijke, economische, juridische en ethische inzichten. Alleen dan wordt duidelijk waarom de ene zorgafdeling zorgrobots omarmt en de andere niet.

De challenge

De Brabant Robot Challenge bestaat uit 6 (avond)bijeenkomsten waarin deskundigen van de betrokken onderwijsinstellingen aspecten van robotisering belichten. Bedrijven en instellingen zullen een praktijkvraagstuk rond robotisering pitchen. Avans studenten gaan vervolgens in multidisciplinaire groepen, samen met studenten van de andere onderwijsinstellingen, met dit vraagstuk aan de slag. Op de slotbijeenkomst, tijdens de vakbeurs Vision & Robotics, presenteren de groepen hun oplossingen. Het beste idee wordt bekroond. Lees meer over de editie van vorig jaar.

Aanmelden

Ga jij de uitdaging aan? Meld je voor 15 maart 2019 aan via brabantrobotchallenge.nl.
Inschrijven is exclusief voor studenten van de Tilburgse University, Fontys, Eindhoven University of Technology & Avans Hogeschool.

Laatst bijgewerkt op 14 februari 2019.

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod