Xplora Hogeschoollaan open in een nieuwe setting

2 november 2018

Vanaf maandag 5 november is Xplora aan de Hogeschoollaan weer open. Voor veel bezoekers zal het even wennen zijn aan de nieuwe indeling. De complete ondersteuning voor het zoeken, vinden, beoordelen en delen van informatie zit voortaan op de begane grond. De eerste etage is een flexibele ‘leertuin’ en de tweede etage een ‘zo stil mogelijk’-zone.

Begane grond: werkplekken en informatiebronnen

Alle boeken, tijdschriften en andere materialen zijn verhuisd naar de begane grond. Daardoor zijn alle fysieke informatiebronnen op één vloer te vinden.

Behalve gewone (groeps)werkplekken, vind je hier ook de multimediastudio en multimediawerkplekken. Ter plaatse is er directe ondersteuning door informatiemedewerkers en Multimedia Support, dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur.

Eerste etage: leertuinen en creatieve werkplekken

Op de eerste verdieping speelt zelfstandig werken, onder begeleiding van de docent als coach, een grote rol. Leertuinen zijn gerealiseerd en geven toegang aan honderden studenten per dag van de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM), de Academie voor Marketing en Business Management (AMBM) en Avans Innovative Studio (AiS).

Buiten de college-uren zijn de werkplekken van de leertuinen te gebruiken door elke student. Ook het aangrenzende Xplora Innovatielab is toegankelijk voor studenten, tenzij dit is ingeroosterd voor onderwijs.

Tweede etage: ‘zo stil mogelijk’-zone

Studenten vragen vaak om extra stiltewerkplekken. Binnen de mogelijkheden van het gebouw is de tweede verdieping daarom zo optimaal mogelijk ingericht om individueel of in duo’s te studeren.

Er zijn compacte werkplekken gerealiseerd waar studenten in relatieve rust kunnen werken.

Zes keer per jaar wordt deze vloer gebruikt voor grootschalige evenementen, zoals de K'Nex-week en de Bedrijvendagen.

Laatst bijgewerkt op 2 november 2018.

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod