Studenten en docenten in actie op Jemen1212

28 november 2018

Wat doen we met Jemen? Die vraag stelde Social Work docent Loic van Eyk en studenten Babs Loos, Chinon Schouten, Tom de Voogd, Luka van Zutphen, Jarvie Peters, Yusra Ahmed, Maha Shahin en Chirine Essyad. Woensdag 12 december is er een themadag over Jemen in Den Bosch. Ze nodigen je van harte uit.

In Jemen woedt al 4 jaar een burgeroorlog. Die heeft volgens de Verenigde Naties aan zeker 10.000 mensen het leven gekost. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk veel hoger. Door het conflict dreigt een hongersnood van ongekende omvang. Volgens de VN zijn binnenkort 14 miljoen mensen in Jemen afhankelijk van voedselhulp om te overleven. Dat is de helft van de bevolking. We zien en horen weinig over deze humanitaire ramp, omdat er nauwelijks journalisten het land in komen.

Doel themadag Jemen1212

Doel van de themadag is bewustwording creëren. Het team wil Jemen op de kaart zetten en kijken of er iets gedaan kan worden. Sadet Karabulut levert een bijdrage als Tweede Kamerlid van de SP en er zijn vertegenwoordigers van diverse hulporganisaties aanwezig.

Bewustwording

Ook (Avans)studenten met een Jemenitische achtergrond delen hun verhaal en tijdens de dag probeert het team om rechtstreeks contact te krijgen met Jemenieten in het oorlogsgebied en in een vluchtelingenkamp. Het streven is: bewustwording en samen nadenken over het onderwerp. Zie de video hieronder.

Voor wie, locatie en tijd

De themadag is bedoeld voor iedereen binnen en buiten Avans. Studenten, medewerkers en andere geïnteresseerden zijn welkom bij Avanslocatie Hervenplein 2 in ‘s-Hertogenbosch. Het programma start op 12 december om 9.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Je kunt ook losse programmaonderdelen bijwonen. Bekijk  het volledige programma van Jemen1212.

Meld je aan voor Jemen1212 via Facebook.

In aanloop naar de themadag organiseren studenten en docenten op 30 november 2 workshops over Jemen om het onderwerp op de kaart te zetten.

Laatst bijgewerkt op 28 november 2018.

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod