Keynote Diana Oblinger: “If you learn from disruption, you can design education”

19 november 2018

Gisteren was de Amerikaanse onderwijskundige Dr. Diana Oblinger te gast bij Avans in Den Bosch. De voormalig president van Educause (Amerikaanse non-profit organisatie voor onderwijsontwikkeling) sprak over het onderwijs van de toekomst.

"Digitalisering, robotisering en de enorme stroom aan informatie waar we toegang toe hebben, veranderen onze maatschappij ingrijpend en het onderwijs kan niet achterblijven. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, moeten we af van het denken in systemen als opleidingen en curricula. Het onderwijs moet in kleinere eenheden aangeboden worden. Met meer ruimte voor de kennis en creativiteit van studenten. Onderwijs moet op maat aangeboden worden", aldus Oblinger. Ze haalde verschillende voorbeelden aan die al werkelijkheid zijn, zoals de inzet van chatbots (teacher bots) en apps in colleges, tools om vraag en aanbod van onderwijs en arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen en het bijhouden van diploma's en certificaten met blokchaintechnologie.

Kon je er niet bij zijn? Bekijk de volledige keynote online.

Laatst bijgewerkt op 19 november 2018.

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod