Studentinfo

Mail studenten vanaf 5 november niet meer in Gmail-omgeving

29 oktober 2018 door DIF ICT en Facilitaire dienst

De Avansmail van studenten zit vanaf maandag 5 november niet meer in de Gmail-omgeving van Google, maar in de Outlook-omgeving van Microsoft. In het weekend van 3-4 november zetten we alle e-mailaccounts over. Studenten en docenten zitten vanaf 5 november in dezelfde mailomgeving van Office 365. Daardoor kunnen zij eenvoudiger digitaal samenwerken en communiceren. 

E-mails die in het weekend van 3-4 november worden gestuurd naar of door Avansstudenten, komen uiterlijk op maandag 5 november aan in de nieuwe mailomgeving van de student. Studenten hoeven hier zelf niets voor te doen. Het overzetten gebeurt automatisch. Studenten houden ook hetzelfde e-mailadres: voorletters.achternaam@student.avans.nl. 

Binnenkort ontvangen studenten per mail uitleg over hoe ze straks via hun laptop of smartphone bij hun mailbox kunnen komen.

Overzetten Gmail-omgeving

De huidige mails in de Gmail-omgeving van studenten blijven bewaard. Studenten kunnen hier straks ook nog gewoon blijven inloggen. Maar vanaf 5 november komen daar geen nieuwe e-mails meer binnen. Studenten die dat willen, kunnen hun e-mailberichten vanuit Gmail wel laten overzetten naar hun nieuwe mailomgeving. Hoe dat moet, lezen ze in de e-mail die ze binnenkort ontvangen. 
 

Binnen Avans zijn we bezig om een digitale werkomgeving te creëren. Een omgeving waar je op ieder moment en overal bij documenten kan die voor jou belangrijk zijn. Daarvoor kiezen wij voor Office 365. Het Office 365-project is onderdeel van het Avansprogramma BOOST IT - Digitale Onderwijsondersteuning (DOO).
Laatst bijgewerkt op 29 oktober 2018.
Stel je vraag aan het studentendecanaat

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.

Vul het formulier in

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod

Nieuws
Agenda