Avans Open College verkent de grenzen van #MeToo

14 mei 2018 door DMCS Marketing, Communicatie en Studentenzaken

De #MeToo-discussie woedt in volle hevigheid. Begonnen in Hollywood, stellen wereldwijd vrouwen én mannen seksueel grensoverschrijdend gedrag aan de kaak. De onzekerheid over wat toelaatbaar is en wat niet neemt toe. Tijdens het volgende Open College van Avans Hogeschool verkennen wetenschappers Janine Janssen en Peter Leusink de grensen van #MeToo.

Bij seksueel grensoverschrijdend gedrag is er vaak sprake van ongelijke machtsverhoudingen en afhankelijkheidsrelaties. Maar is afhankelijkheid altijd slecht? Wanneer is het riskant? Hoe kun je gevaarlijke afhankelijksheidsrelaties voorkomen? Daarover buigt lector Janine Janssen van het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties van Avans Hogeschool zich.

Mythes ontkracht

Peter Leusink, seksuoloog en ambassadeur van White Ribbon, ontkracht 2 mythes over mannelijkheid en sexualiteit. Volgens hem hangt alles samen met genderrolgedrag. Gedrag dat is aangeleerd en dus af te leren. Voor meer informatie lees bijgaand persbericht.

Informatie en aanmelden

Het Avans Open College is gratis bij te wonen. Aanmelden is verplicht. Wees er tijdig bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Kom op woensdag 30 mei naar Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1, Breda. Vanaf 19.00 uur gaan de deuren open. De lezing start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Laatst bijgewerkt op 15 mei 2018.

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow