Studenten Fysiotherapie zamelen geld in voor Zuid-Afrikaans voetbalteam

9 maart 2018

Marleen van der Meer, Teun Snijders en Erin Nellen zijn derdejaarsstudenten Fysiotherapie. Het drietal zamelt geld in om een voetbalteam van gehandicapte jongens naar een landelijk toernooi te sturen in de Zuid-Afrikaanse stad Durban.

Volgens Marleen is er nog € 2.500 nodig om de droom van de voetballers uit te laten komen. Dat geld moet er snel komen want het toernooi is tijdens het paasweekend. “Er is al heel wat ingezameld maar nog niet genoeg", vertelt Marleen. En daarom probeert het drietal via donaties het geld bij elkaar te krijgen. Het benodigde bedrag moet de kosten dekken voor de reis, de accommodatie en het eten tijdens het toernooi.

Het voetbalteam is verbonden aan een school in Kensington, een buitenwijk van Kaapstad. De jongens lijden allemaal aan de gevolgen van een hersenbeschadiging. Ze kampen bijvoorbeeld met spasmes, epilepsie en leer- en ontwikkelachterstanden. Het team werd geselecteerd voor de ‘Physically Disabled National Games’ dat met Pasen gehouden wordt in Durban. Marleen: “Dit is voor deze jongens een droom die uitkomt en het zou voor hen een onvergetelijke ervaring zijn. Daar willen wij graag bij helpen.”

Buitenland

Marleen, Teun en Erin verblijven een half jaar in Kaapstad voor hun minor Studie Buitenland. Hier werken ze als coaches bij de non-profitorganisatie Play Sport 4 Life. Door kansarme kinderen kennis te laten maken met sport en het plezier wat hier aan te beleven valt, hoopt de organisatie de kinderen van de straat te houden. De organisatie Play Sport 4 Life ondersteunt het voetbalteam uit Kensington al geruime tijd.

Doneren

Een donatie doen aan het voetbalteam is mogelijk via het rekeningnummer van Marleen van der Meer, NL32 ABNA 0539 0248 13. Doe dit onder vermelding van ‘donatie voetbalteam’. Marleen zorgt ervoor dat het geld op de goede plek terechtkomt.

Laatst bijgewerkt op 9 maart 2018.

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow