Mijn student e-mail van Avans inzien

23 juli 2020

Mijn student e-mail van Avans inzien

Als student werk je in Office 365 eenvoudig digitaal samen met andere studenten en met medewerkers binnen Avans. Bij Office 365 staan verschillende applicaties op 1 plek. Hiermee kun je optimaal samenwerken en leren. Voor e-mail gebruiken we Outlook.

Je komt op de volgende manieren bij je Avans-e-mail:

• op je smartphone of tablet: via webmail of via de Outlook-app
  • op je pc of laptop: via webmail of via Outlook, te downloaden via portal.office.com

Via webmail
Ga naar portal.office.com, meld je aan met je e-mailadres van Avans en klik op de Outlook-tegel. Of ga direct naar outlook.office.com.

Via de Outlook-app
Download de Outlook-app gratis in de Google Play Store of in de App Store voor iOS-apparaten. Handleidingen voor de installatie van de Outlook-app vind je op office365.avans.nl.

Via Outlook
Wil je in het programma Outlook werken met je Avans-e-mail en agenda, download dan de nieuwste versie voor je laptop of MacBook gratis via portal.office.com. In Outlook voeg je je Avans-e-mailaccount toe via het menu Bestand -> Account toevoegen.

Rooster toevoegen aan Outlook-agenda
Wil je ook je rooster zien in je Outlook-agenda, gebruik dan dit stappenplan.

Gratis licentie Office 365 en installatie van Office 2016
Via Avans kun je op portal.office.com gratis Office 2016 installeren op je apparaten. Jouw licentie is geldig voor 5 apparaten en geldt zolang je studeert bij Avans.

Voordelen van Outlook

• Als je een bijlage wilt toevoegen, kun je snel kiezen uit een lijst met laatst geopende bestanden.
  • Je kunt iemand taggen of mentionen in een e-mailbericht. Typ in de tekst een @, dan verschijnt een lijst met namen. Kies je een naam, dan staat deze persoon ook automatisch bij de ontvangers.
  • Je hebt toegang tot het Avansbrede adresboek met contactinformatie van studenten en medewerkers.
  • Outlook werkt nauw samen met andere onderdelen van Office 365. Daardoor kun je bijvoorbeeld eenvoudig bestanden delen die in je persoonlijke OneDrive-omgeving staan.

OneDrive
Natuurlijk moet je ook een plek hebben om je documenten op te slaan. Avans biedt jou 1TB aan persoonlijke cloudopslag op OneDrive. Via portal.office.com kun je de OneDrive-app op je laptop of smartphone installeren. Zo kun je altijd gemakkelijk bij je bestanden.

Vragen
Meer uitleg over Outlook vind je op office365.avans.nl. Daar vind je ook meer informatie over Office 365.

Heb je vragen of handige tips? Plaats ze in Teams 'Vraagbaak Office 365'.

Ook kun je terecht bij de Studenten Informatie Balie via studentinfo@avans.nl, bij de Servicelijn via servicepunt.avans.nl of 088 - 525 88 88 en bij ICT-support.

Laatst bijgewerkt op 27 juli 2020.
Online spreekuur studentbegeleiding

Heb je een ondersteuningsvraag, twijfel je over je studie of heb je een ontwikkelvraag, plan dan een moment tijdens het online spreekuur. Dat kan via de onderstaande button. We plannen dan een afspraak van 30 minuten voor je in.

Contact met het studentendecanaat

Heb je te maken met persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088-525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Avans alert op het coronavirus