De weg vinden in Xplora

Xplora is de rijke leeromgeving die in de hoofdgebouwen van Avans Hogeschool op de drie hoofdlocaties Breda, Tilburg, ’s-Hertogenbosch is gecreëerd. Ga direct naar de site van Xplora of lees hieronder wat Xplora biedt.

Je vindt 't in Xplora

De informatiemaatschappij is constant in beweging. Gelukkig biedt Xplora een wereld vol informatie die optimaal aansluit bij ieders opleiding.

Werkplekken

Op iedere locatie staan honderden pc's ter beschikking. Bovendien kun je met je eigen laptop 'inprikken' op het draadloze netwerk. Een groot deel van de zitplaatsen is ingericht op groepswerk, maar er zijn ook individuele plaatsen waar je rustig kunt werken.
Op drukke tijden is het wel verstandig om een pc, werkplek of ruimte te reserveren.

Ondersteuning

De Xplora-medewerkers helpen je graag op weg bij problemen of vragen. En er zijn speciale docentenbalies in Xplora voor begeleiding ter plekke. Je kunt Xplora bereiken via de chat, op specifieke tijden overdag en 's avonds, en via e-mail. Als je een videoverslag of presentatie moet maken bezoek je de Xplora multimediastudio in Breda of 's-Hertogenbosch. Je vindt daar een opnamestudio, montage-apparatuur en vakkundige begeleiding.

Lenen

Met behulp van je Avanspas of je digitale collegekaart kun je materialen lenen. De grote locaties hebben hiervoor een Selfcheck, een uitleenautomaat. Verlengen doe je zelf via je lenergegevens in de catalogus op internet. De normale uitleentermijn is 4 weken, maar veelgevraagde materialen worden maar 1 week uitgeleend. Naslagwerken, tijdschriften en dvd's worden meestal niet uitgeleend en kun je ter plekke bekijken.

Je kunt gratis materialen aanvragen uit alle collecties van alle locaties van Avans Hogeschool. Voor publicaties uit andere bibliotheken in Nederland gebruik je een IBL-aanvraag. Je vraagt het dan aan bij de informatiebalie. Een IBL-aanvraag kost minimaal € 6,50.

Printen

Vanuit elke pc kun je een printopdracht geven. Vervolgens print je de opdracht uit bij een willekeurig kopieerapparaat/printer. Je betaalt met je studentenkaart: € 0,05 per afdruk of € 0,20 voor een kleurenprint op A4.

Internetten

Xplora is een plek waar je vooral ook jouw medestudenten ontmoet. Er staan gemakkelijke zitbanken, leestafels en er zijn koffiecorners waar je even kunt pauzeren. Op alle pc's kun je internetten. Breda en 's-Hertogenbosch hebben zelfs een internetcafé waar je ook voor spelletjes, online bellen en chatten terecht kunt.

Meer informatie?

Digitale toegang tot de dienstverlening biedt de Xplora-tab in Blackboard: een compact overzicht van nieuws, bronnen en mogelijkheden.

Laatst bijgewerkt op 9 augustus 2018.

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod

Avans Chance

Verdiep je in een nieuw onderwerp.