Studentinfo

Holland Scholarship aanvragen

Je wilt in het studiejaar 2017-2018 studeren, stage lopen of onderzoek doen buiten Europa. Je grenzen verleggen en je onderscheiden door een internationale ervaring. Dan kun je in aanmerking komen voor het Holland Scholarship.

Het Holland Scholarship is een beurs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Nederlandse hogescholen en universiteiten. Het bestaat uit een eenmalig bedrag van € 1.250 en is een tegemoetkoming in je studiekosten. Voor het studiejaar 2017-2018 zijn er 19 beurzen beschikbaar voor Avansstudenten.

Holland Scholarship stopt

Het Holland Scholarship wordt vanaf het studiejaar 2018-2019 niet meer aangeboden door Avans Hogeschool. Wil je in het studiejaar 2018-2019 studeren, stage lopen of onderzoek doen buiten Europa, gebruik dan de Beursopener. Via deze zoekmachine vind je snel en gemakkelijk de beurzen en fondsen waarvoor jij in aanmerking komt.

Aanmeldingscriteria

Je wilt in aanmerking komen voor het Holland Scholarship. Dat kan als je voldoet aan de volgende criteria: 

 • Je volgt een voltijdopleiding aan Avans Hogeschool. Je bent geen double degree-student. 
 • Je gaat voor minimaal 3 maanden en 15 ECTS naar het buitenland.
 • Je studie, stage of onderzoek vindt plaats in een land buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Buiten de EER wil zeggen: buiten de EU-landen, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen. Voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten kom je wel in aanmerking. Voor Bonaire, St. Eustatius en Saba kom je niet in aanmerking.
 • Je hebt niet eerder een Holland Scholarship ontvangen. 
 • Je internationale ervaring vormt geen belemmering voor je studievoortgang.
 • Je hebt een uitstekende motivatie. Deze licht je toe in je motivatiebrief. 
 • Je bent bereid om als student-ambassadeur van Avans andere Avansstudenten enthousiast te maken voor een buitenlandervaring.
 • Je dient op tijd een complete en onderbouwde aanvraag in. 

Je academie stelt mogelijk aanvullende eisen. Kijk hiervoor op Blackboard of vraag het na bij de contactpersoon internationalisering van jouw academie. 

Inhoud motivatiebrief 

In je motivatiebrief maak je duidelijk waarom Avans juist jou een Holland Scholarship moet toekennen. Je schrijft je brief van 500 tot 650 woorden in het Engels en geeft antwoord op de volgende vragen:

 • Waarom wil je naar het buitenland?
 • Wat draagt een buitenlandervaring bij aan jouw studie bij Avans of aan jouw plannen voor de toekomst?
 • Waarom heb je juist voor deze universiteit en deze vakken of voor deze stage of voor dit onderzoek gekozen?
 • Wat zijn je belangrijkste leerdoelen voor je studieperiode in het buitenland?
 • Hoe ga je Avans Hogeschool promoten? 

Aanvragen 

Om in aanmerking te komen voor het Holland Scholarship dient je aanvraag voor studie of stage in het buitenland in Osiris goedgekeurd te zijn door je academie. Zodra de aanvraag is goedgekeurd vraag je via Osiris het Holland Scholarship aan. De deadline voor het aanvragen van de beurs is 30 november 2017, zowel voor semester 1 als 2.    

Beoordeling van aanvragen 

Je hoort binnen 6 weken na het verstrijken van de deadline of je beursaanvraag is toegekend of afgewezen. Hierover beslist een commissie binnen de opleiding waar jij studeert. Deze commissie beoordeelt alle aanvragen. Zijn er meer geschikte studenten dan beurzen, dan vindt een loting plaats. 

Meer informatie 

Op wilweg.nl vind je meer informatie over het Holland Scholarship. Heb je een vraag, neem dan contact op met het International Office

Het Holland Scholarship wordt mogelijk gemaakt door Avans Hogeschool, Nuffic, VSNU, Vereniging Hogescholen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Aan deze tekst op de website kunnen geen rechten worden ontleend. Avans Hogeschool verwijst voor eventuele toekenning naar de informatie op Blackboard.  

Avans Hogeschool deelt de gegevens uit Holland Scholarship-aanvragen met EP-Nuffic en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze instellingen controleren of Avans de beurzen op de juiste wijze verstrekt. Door een aanvraag in te dienen stem je ermee in dat de gegevens die jij invult, met deze instellingen gedeeld worden.

Laatst bijgewerkt op 6 maart 2018.
Relevant/Gekoppeld
Stel je vraag aan het studentendecanaat

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.

Vul het formulier in

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow

Nieuws
Agenda