Bij een calamiteit in het buitenland snel contact hebben

Jaarlijks krijgen studenten en medewerkers van Avans in het buitenland met verschillende soorten problemen te maken. Zoals de uitbraak van potentieel dodelijke virale infectieziekten, aardbevingen, persoonlijke ongevallen, diefstal van geld of paspoort of gewelddadige onlusten. Het is belangrijk dat jij en Avans contact met elkaar kunnen opnemen bij calamiteiten.

Je gegevens verplicht registreren

Wanneer jij met een calamiteit in het buitenland geconfronteerd wordt, wil Avans Hogeschool zo snel mogelijk contact met je opnemen om jou te helpen. Dat kan alleen als wij over jouw exacte reis- en contactgegevens beschikken. Om goed en snel te kunnen handelen is die informatie van essentieel belang.

Elke student die voor studie, stage of afstuderen een periode in het buitenland verblijft, is verplicht voor vertrek zijn reisgegevens in te vullen in Osiris. Log in en vul je gegevens in onder het kopje “Stay abroad – Contact Information” .

Houd je gegevens bij

Tijdens je verblijf in het buitenland kan het zijn dat je gegevens wijzigen, of dat je nieuwe gegevens hebt. Bijvoorbeeld een lokaal telefoonnummer of nieuw woonadres. Werk de database direct bij wanneer je nieuwe gegevens hebt.

Registreer je ook bij het ministerie

Ga je voor langere tijd naar het buitenland, registreer je dan ook bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dan blijf je op de hoogte van de veiligheidssituatie op de plek waar je verblijft.

Zelf contact opnemen bij een calamiteit

Raak je in het buitenland betrokken bij een levensbedreigende calamiteit, zoals een ernstige ziekte of persoonlijk ongeval, neem dan altijd direct op met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij en met het International Office van Avans.

Alarmcentrale

Is er sprake van een grote ramp of calamiteit, zoals een aardbeving, bel dan ook +31 20 - 592 92 92. Je krijgt dan contact met de alarmcentrale die in dat jaar de landelijke coördinator bij rampen en calamiteiten is. Dit kan de ANWB Alarmcentrale, Allianz Global Assistance, SOS International of Eurocross Assistance zijn.

International Office

Het International Office van Avans bereik je op +31 88 525 80 01. Is dit nummer niet bereikbaar, bel dan het noodnummer buitenland: +31 76 532 09 72.

Bij verlies of diefstal van persoonlijke eigendommen doe je altijd aangifte bij de plaatselijke politie.

Wees goed verzekerd

Zorg dat je de juiste verzekering hebt voordat je vertrekt. Meer hierover lees je op de pagina over verzekeren.

Lees het reglement

Het Reglement voor internationale reizen en verblijven is van toepassing op alle studenten die voor studie, stage of afstuderen in het buitenland verblijven. Lees dit document dus goed door.

Meer informatie

Bij het Nuffic vind je handige links naar sites die je helpen voorbereid te zijn op een calamiteit in het buitenland.

Voor meer informatie kun je terecht bij het International Office van Avans. Stuur een mail naar internationaloffice@avans.nl of bel + 31 88 525 80 01. Je kunt ook langslopen bij de Studenten Informatie Balie.

Laatst bijgewerkt op 5 november 2018.
Relevant/Gekoppeld

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod