Studentinfo

print

Promostudent worden?

Wil jij een leuke bijbaan, waarmee je ook nog eens goed bijverdient? Meld je dan aan als promostudent en ontvang netto € 8,50 per uur. 

Ontdek je talenten

Avans zet bij vrijwel elk evenement promostudenten in. Denk aan Open dagen, Open avonden of evenementen van je eigen academie. Als promostudent ontmoet je veel medestudenten, ook van andere opleidingen. Je werkzaamheden zijn heel afwisselend, afhankelijk van wat je als voorkeur aangeeft.

Hoe jij deze goedbetaalde bijbaan invult heb je zelf in de hand. Je geeft zelf aan hoe breed je wil worden ingezet. Of dat je voorkeur uitgaat naar promoactiviteiten van je eigen academie of juist voorlichtingsactiviteiten bij middelbare scholen in de regio. Je kunt ook kiezen voor werkzaamheden die je helpen te groeien, bijvoorbeeld om meer zelfvertrouwen op te bouwen in presenteren. Door verschillende opdrachten aan te nemen doe je ervaringen op die in je toekomst goed van pas komen. Ook ontdek je kanten van jezelf die je nog niet zo goed kent. Je maakt deze bijbaan zo afwisselend en leerzaam als je zelf wilt.

Training

Als promostudent ben je het visitekaartje voor Avans. Daarom bieden we je de Basistraining promostudenten aan. Hier leer je de vaardigheden die je nodig hebt om als ambassadeur voor Avans aan de slag te gaan. De training wordt op een luchtige en ludieke manier gegeven door professionele acteurs. Wanneer voldoende studenten zich hebben aangemeld, gaat de training van start. De 3 uur durende training vindt plaats in Breda en in ’s-Hertogenbosch en is voor eerste- en tweedejaars studenten. Je krijgt hiervoor nog een uitnodiging.

Na deelname ontvang je een certificaat. Je mag de trainingsuren declareren volgens het tarief van € 8,50 per uur. Reiskosten zijn voor eigen rekening. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Aanmelden

Om promostudent te worden hoef je alleen het aanmeldformulier digitaal in te vullen. Geef op dit formulier ook aan wat voor soort werkzaamheden je wilt doen. Na aanmelding ontvang je een inschrijfformulier voor de Basistraining promostudenten.

Opdrachten 

Je ontvangt een mail zodra we promostudenten nodig hebben voor een evenement of opdracht. Wil je werken, stuur dan een reactie via de mail terug. De eersten die reageren, krijgen de opdracht.

Word je ingezet voor een opdracht, dan ontvang je een mail van de opdrachtgever. Daarin lees je waar en wanneer je wordt verwacht. Ook voor andere vragen over het evenement kun je bij de opdrachtgever terecht. 

Werken voor de DMCS is een bijbaan. Dat betekent dat je in principe niet voor studiepunten of ambassadeurs-uren werkt. Werk je in opdracht voor DMCS en wil je hiervoor studiepunten, overleg dit dan met je studieloopbaanbegeleider.

Uren declareren

Om je vergoeding te ontvangen, declareer je je gewerkte uren. Dit doe je in een digitaal declaratiesysteem. Na afloop van de opdracht ontvang je een mail met een link naar dit systeem. Krijg je geen mail, neem dan contact op met de aanvrager van het evenement. Als je het formulier hebt ingevuld, ontvang je automatisch een kopie van je declaratie.

Bewaar je loonstroken

Voordat we je uitbetalen, ontvang je via de post een loonstrook waarop de uitbetaalde uren staan. Bewaar deze loonstrook en een kopie van het declaratieformulier voor je eigen administratie. Je kunt dan zelf controleren of de uren die je gedeclareerd hebt, zijn uitbetaald. Op je loonstrook staat een code die overeenkomt met de code op je declaratieformulier. Zo zie je precies welke declaratie uitbetaald wordt. 

Je ontvangt geen jaaropgave. Op je laatst ontvangen loonstrook zie je hoe veel uren je tot nu toe gewerkt hebt en welke vergoeding je daarvoor hebt gekregen. Heb je vragen over je uitbetaling, stuur dan een mail naar declaraties.externen.DFS@avans.nl

 

 

Laatst bijgewerkt op 8 juli 2020.

Lotte:
"Ik vond deze avond erg leerzaam. Elke ambassadeur zou deze training moeten krijgen."


Sanne:
"Ik vond het zeker een leerzame training, vooral omdat ik dit nu voor het eerst ga doen is het duidelijker geworden wat er van mij wordt verwacht. De ervaringen van de studenten die dit al langer deden waren ook leerzaam."

 

 

Jessica:
"Ik heb veel van de training geleerd dus ik ben blij dat ik ben geweest. Ik denk dat ik er op de Open dag veel aan ga hebben."

 

Äniek:
"Het was een erg interessante en leerzame training. Handige tips meegekregen voor bijvoorbeeld de Open dag."

 

Mirjam: "Ik vond de avond best wel nuttig, vooral om ook de ervaringen van anderen te horen! Plus, het is altijd handig om zoveel mogelijk ambassadeurs te leren kennen voor het geval je een keer samenwerkt. Dus al met al, blij dat ik gegaan ben!"

Laatst bijgewerkt op 12 juli 2018.
Relevant/Gekoppeld
Online spreekuur studentbegeleiding

Heb je een ondersteuningsvraag, twijfel je over je studie of heb je een ontwikkelvraag, plan dan een moment tijdens het online spreekuur. Dat kan via de onderstaande button. We plannen dan een afspraak van 30 minuten voor je in.

Online spreekuur inplannen

Contact met het studentendecanaat

Heb je te maken met persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088-525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Coronavirus

Avans alert op het coronavirus

Blijf op de hoogte

Nieuws
Agenda