Studentinfo

Beroepschrift indienen

Je dient een beroepschrift in als je het niet eens bent met een schriftelijk meegedeeld besluit. Denk aan beslissingen van een examencommissie met betrekking tot het al dan niet verlenen van een vrijstelling, aan beslissingen omtrent het bindend studieadvies, beslissingen omtrent fraude, tentamen- en examenuitslagen, toelating tot tentamens, extra herkansingsmogelijkheden en de uitslag van het toelatingsonderzoek. Op de beslissing die je krijgt staat meestal onderaan vermeld dat je in beroep kunt gaan bij het College van Beroep voor de Examens. Zie voor meer informatie over het indienen van beroep het Reglement College van Beroep voor de Examens.

Via het formulier instellen beroepschrift kun je in beroep gaan tegen een gemaakte beslissing. Of lees eerst uitspraken van het College van Beroep in eerdere zaken.

Informatie

Neem contact op met een studentendecaan als je twijfelt of je een officiële procedure begint. Hier kun je ook terecht met andere vragen over de procedure. Maak een afspraak met de studentendecaan door te bellen naar 088 - 525 75 50. Of kom naar de Studenten Informatie Balie.

Laatst bijgewerkt op 19 oktober 2017.
Relevant/Gekoppeld
Stel je vraag aan het studentendecanaat

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.

Vul het formulier in

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod

NSE 2019

Laat je horen. Wij luisteren

Lees meer

Nieuws
Agenda