Studentinfo

De verschillende studiefases doorlopen

In elke studie doorloop je een aantal fases. Inhoudelijk zijn deze fases per opleiding verschillend. De opbouw van een studie is altijd hetzelfde.

Wil je meer specifieke informatie, kijk dan bij jouw opleiding op avans.nl.

Propedeuse

Bij alle opleidingen bestaat de eerste fase van je studie uit het behalen van je propedeuse. Meestal krijg je vakken die een inleiding geven op de hoofdgebieden die later in je studie aan bod zullen komen. Zo krijg je een goed inzicht in de verschillende onderdelen van je studie. Je hebt je propedeuse gehaald als je 60 studiepunten hebt behaald in je eerste studiejaar. Hierna begin je aan de hoofdfase, ofwel de verdiepingsfase, van je studie.

Hoofdfase

In de hoofdfase ga je dieper in op de inhoud van je studie.

Major/Minor

Je moet 240 studiepunten halen in vier jaar tijd. Dat is een behoorlijk aantal, maar je volgt niet voor niets een hbo-opleiding. De meeste punten haal je tijdens je major, de basis van je opleiding. Daarnaast volg je nog één of twee minors waarmee je de rest van de punten haalt. Minors zijn keuzeonderdelen die je binnen of buiten je opleiding volgt.

Je kunt je verdiepen in je eigen vakgebied, je mag je verbreden door kennis te maken met een ander vakgebied of je kunt je voorbereiden op doorstroming naar een vervolgstudie.

Lees meer over minors op avans.nl.

Stage

De stageperiode is een mooie gelegenheid om praktijkervaring op te doen. Hier maak je kennis met jouw toekomstige beroep. De duur en plaats van je stage verschilt per opleiding. Bij bijna alle studies heb je de mogelijkheid om in het buitenland stage te lopen.

Afstuderen

Lees meer over afstuderen bij Hoe kan ik uitschrijven?

Stage/afstudeeropdracht zoeken

Om je te helpen bij het vinden van een geschikte stage- of afstudeerplek zijn er stagebemiddelingsbureaus.

Alumni

Door je na je afstuderen te registreren als alumnus krijg je toegang tot een rijk netwerk van contacten waar je je voordeel mee kunt doen. Denk aan vacatures (gevraagd en aangeboden), specifieke kennis van andere alumni, diensten verleend door Avans (vervolgopleidingen, toegang tot de mediatheek, onderzoeksprojecten door huidige studenten) of het simpelweg contact houden met je studiegenoten. Avans Hogeschool vindt het belangrijk om te weten waar je werkt, want wij willen ons onderwijs zo praktijkgericht mogelijk maken. En dat doen we het liefst in nauwe samenwerking met onze oud-studenten.

Jij wilt alumnus worden. Registreer je op avans.nl bij de opleiding die je hebt afgerond.

Laatst bijgewerkt op 19 september 2013.
Relevant/Gekoppeld
Stel je vraag aan het studentendecanaat

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088 - 525 75 50. Andere vragen mag je mailen.

Mail het studentendecanaat

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod

Vrijwilligers La Vuelta gezocht

Draag je steentje bij aan dit unieke event.

Lees meer

Nieuws
Agenda