Studentinfo

print

Collegegeld lenen

Als je in aanmerking komt voor studiefinanciering kun je naast de ‘gewone’ lening bij DUO ook een lening aanvragen om je collegegeld mee te betalen. Deze lening wordt ‘collegegeldkrediet’ genoemd en is onderdeel van de studiefinanciering. Het collegegeldkrediet wordt dan ook samen met de rest van je studiefinanciering uitbetaald. Ook over het collegegeldkrediet moet je rente betalen. Je betaalt het collegegeld aan je onderwijsinstelling, niet aan DUO.

Hoeveel kun je lenen?

Hoeveel collegegeldkrediet je kunt aanvragen, hangt af van het soort collegegeld dat je moet betalen. Als het instellingscollegegeld hoger is dan het wettelijk collegegeld, kun je meer lenen. Meer informatie vind je op de website van DUO.

Let op: voor studenten uit het buitenland kunnen er andere regels gelden. Raadpleeg daarom altijd de website van DUO.

Laatst bijgewerkt op 10 juni 2020.
Online spreekuur studentbegeleiding

Heb je een ondersteuningsvraag, twijfel je over je studie of heb je een ontwikkelvraag, plan dan een moment tijdens het online spreekuur. Dat kan via de onderstaande button. We plannen dan een afspraak van 30 minuten voor je in.

Online spreekuur inplannen

Contact met het studentendecanaat

Heb je te maken met persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088-525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Coronavirus

Avans alert op het coronavirus

Blijf op de hoogte

Nieuws
Agenda