Studentinfo

print

Collegegeld betalen

Je machtiging staat klaar -> check Studielink

Voor de zomervakantie ontvang je via Studielink een persoonlijk bericht dat er een digitale incassomachtiging voor de betaling van het collegegeld klaarstaat. Via de betaalomgeving van je bank geef je toestemming aan Avans Hogeschool om het collegegeld te incasseren van je bankrekening.

Wat geef ik aan in mijn digitale incassomachtiging?

Ik betaal zelf OF

Iemand anders betaalt, zoals mijn ouders/
verzorgers

Let op: Het is niet mogelijk om je werkgever
te laten betalen. Dit moet je echt zelf doen.
Vul dan ook je eigen naam en rekeningnummer
in op de digitale incassomachtiging in Studielink.
Later declareer je het collegegeld bij je werkgever met een pro-formafactuur.
Lees hierover verderop meer.
Ik betaal het bedrag in 1 keer OF Ik betaal in 9 termijnen Let op: bij betaling in 9 termijnen betaal je eenmalig € 24 administratiekosten.
Avans incasseert dit bedrag tegelijk met de 1e termijn.

In onze Betaalwijzer collegegeld vind je een overzicht van de incassodata en de bedragen voor het hele studiejaar. Pas nadat je bent ingeschreven bij Avans Hogeschool mag Avans het collegegeld incasseren.

Vanwege de coronamaatregelen hebben studenten 50% korting op het wettelijk collegegeld en de halvering collegegeld voor collegejaar 2021-2022. Voor het instellingscollegegeld geldt een korting van € 1.084 op het eerder vastgestelde bedrag voor collegejaar 2021-2022. Algemene informatie over de korting op het collegegeld is te vinden op de website van DUO.

De kortingen vanwege de coronamaatregelen zijn al in de betaalwijzer verwerkt. De weergegeven bedragen zijn daardoor de werkelijk te incasseren collegegeldbedragen.

Je bent pas ingeschreven bij Avans Hogeschool als je aan alle eisen voldoet:

  • je persoonsgegevens zijn geverifieerd
  • je vooropleiding is geverifieerd
  • je hebt jouw betaling op Studielink geregeld via een digitale incassomachtiging

Pro-formafactuur

Is je (her-)inschrijving volledig in orde, dan kun je een pro-formafactuur op elk gewenst tijdstip zelf downloaden en printen.
Je vindt de factuur via iAvans, onder de tab ‘Mijn Avans’. Kies hier voor: ‘Collegegeldfacturen’.     
  
Staat jouw factuur hier niet, dan kun je deze zelf toevoegen.
Dat doe je als volgt:  

  1. Ga via iAvans naar de tab ‘Mijn Avans’ en klik op ‘+Widget’ rechts bovenaan.  
  2. Selecteer ‘Toepassingen’ links op het scherm en klap de tab ‘Avans Portlets’ uit. 
  3. Kies voor de optie ‘Collegegeldfacturen’ en klik op ‘Toevoegen’.  

Coronamaatregelen

Voor bepaalde studenten is het mogelijk om onder voorwaarden te worden toegelaten als student voor studiejaar 2020/2021 door landelijke maatregelen in verband met het coronavirus. Als je hiervoor in aanmerking komt, neem dan altijd contact op met de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld.

Let op: als je voorwaardelijk wordt toegelaten, is het wel nodig om betaalgegevens voor het collegegeld in te vullen via Studielink om je inschrijving compleet te kunnen maken. Zorg dus dat je deze gegevens op tijd hebt ingevuld. Als je de machtiging niet op tijd afgeeft, wordt je niet ingeschreven bij Avans Hogeschool. Je kunt dan geen gebruik maken van het onderwijs en de onderwijsvoorzieningen.

Ook studenten die vanuit het mbo voorwaardelijk worden toegelaten, moeten de betaalgegevens in Studielink voor 1 september invoeren om de inschrijving compleet te maken.

Deze gegevens hebben we nodig voor onze administratie.  De daadwerkelijke betaling start de maand nadat je je mbo-diploma hebt behaald.

Laatst bijgewerkt op 3 juni 2021.
Relevant/Gekoppeld
Online spreekuur studentbegeleiding

Heb je een ondersteuningsvraag, twijfel je over je studie of heb je een ontwikkelvraag, plan dan een moment tijdens het online spreekuur. Dat kan via de onderstaande button. We plannen dan een afspraak van 30 minuten voor je in.

Online spreekuur inplannen

Contact met het studentendecanaat

Heb je te maken met persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088-525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Coronavirus

Avans alert op het coronavirus

Blijf op de hoogte

Nieuws
Agenda