Student Support

print

Bijdragen aan diversiteit

Je haalt het beste uit jezelf in een omgeving waar je je veilig en geaccepteerd voelt, waarin je dus volledig jezelf kan en mag zijn. Avans heeft diversiteit en inclusie hoog in het vaandel staan. Dat betekent dat wij onze deuren voor iedereen openstellen, ongeacht huidskleur, religie, afkomst, gender of seksuele voorkeur.

Voor studenten die lesbisch, homo, bi, of transgender (LHBT) zijn, is die veilige omgeving lang niet altijd vanzelfsprekend. Daarom wil Avans zich inzetten om sociale acceptatie, emancipatie en veiligheid van LHBT+ studenten en medewerkers te vergroten.

Jacomine Ravensbergen, College van Bestuur: "Avans Hogeschool streeft er naar om een inclusieve hogeschool te zijn, waar alle studenten zich welkom voelen en vrij voelen om zich te ontwikkelen. Diversiteit is daarbij een belangrijk onderwerp. Ik ondersteun daarom volledig het LHBT+ Netwerk binnen Avans."

De Roze helpdesk

De Roze helpdesk helpt mensen die worstelen met homoseksualiteit. Die meer willen weten over genderdiversiteit. Of in contact willen komen met lhbt’ers binnen Avans. De Roze Helpdesk helpt bij vragen en organiseert leuke bijeenkomsten voor lhbt’ers die voor iedereen toegankelijk zijn. Wil je in contact komen met de roze helpdesk? Mail ons rozehelpdesk@avans.nl.

Vragen of ideeën?

Heb je ideeën hoe Avans de meeste veilige school voor iedereen kan zijn? Misschien wil je zelf hier ook actief meewerken? Of heb je vragen of wensen? Laat het dan weten via studentwelzijn@avans.nl.

Laatst bijgewerkt op 8 oktober 2021.
Online spreekuur

Misschien twijfel je over je studiekeuze, je manier van studeren of je ontwikkeling. Of je loopt aan tegen problemen die je in de weg staan bij het studeren. Maak dan een afspraak met een studieadviseur van Student Support. We plannen dan een afspraak van 30 minuten in.

Online spreekuur inplannen

Studentendecanaat

Een studentendecaan helpt je met het regelen van voorzieningen, financiën en DUO-zaken. Bij een lastige thuissituatie, psychische klachten, overlijden of andere persoonlijke problemen. En bij studeren met een (chronische) ziekte of functiebeperking, zoals ADHD, stress of dyslexie. Maak telefonisch een afspraak via 088 - 525 75 50 of online. Andere vragen? Mail naar studentendecaan@avans.nl.

Online decaanafspraak maken

Vertrouwenspersoon

Heb je te maken met ongewenst gedrag? Bespreek dit met een vertrouwenspersoon.

Informatie en contact

Nieuws
Agenda