Studentinfo

print

Covid College Tour: Het ziektebeeld van COVID-19

24 maart 2021 (20:00 uur - 21:15 uur)

We zijn het er allemaal wel over eens: de afgelopen tijd is er veel op ons afgekomen. De Covid-19 pandemie heeft veel veranderd in ons leven: minder naar school, geen feestjes, afstand houden, voor de tweede keer een lockdown, een avondklok en misschien ook die nare ziekte in je directe omgeving. 

In samenwerking met Sander Herfst, Diederik Gommers en Marjolein Kikkert organiseert Avans 5 online masterclasses over verschillende onderwerpen die te maken hebben met corona. 

Het ziektebeeld van Covid-19

In deze tweede masterclass geeft Diederik Gommers, professor Intensive Care in het Erasmus MC en voorzitter van de Nederlandse vereniging voor intensive care, een mini-college over het ziektebeeld van Covid-19. COVID-19 treft verschillende mensen op verschillende manieren. De klachten kunnen variëren van een verkoudheid of helemaal geen klachten tot een ernstige longontsteking, waar soms ook mensen aan overlijden. BMI, leeftijd en co-morbiditeit, zoals diabetes of chronische luchtweg- of longproblemen kunnen voorspellers zijn voor een slechter ziektebeloop. Hij gaat in op vragen over waarom de een doodziek wordt van corona, terwijl de ander nauwelijks wordt geraakt door een besmetting. 

Lees meer over het programma en meld je direct aan. Het is ook mogelijk om meteen je vraag voor de expert in te sturen. Wil jij je vraag live stellen, of in de studio aanwezig zijn? Geef dit dan aan bij je inschrijving.

Het is ook mogelijk om je voor de andere masterclasses aan te melden.

De volgende college tours staan nog op het programma:

2. Het ziektebeeld van COVID-19
24 maart van 20.00 - 21.15 uur   

3. Vaccineren
7 april van 20.00 - 21.15 uur

4. Het effect op de economie 
28 april  van 20.00 - 21.15 uur

5. Ons gedrag tijdens COVID-19 
19 mei van 20.00 - 21.15 uur

Laatst bijgewerkt op 1 maart 2021.
Stel je vraag aan het studentendecanaat

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Maak dan een afspraak via de Studenten Informatie Balie, 088 - 525 75 50. Andere vragen mag je mailen.

Mail het studentendecanaat

Coronavirus

Avans alert op het coronavirus

Blijf op de hoogte

Nieuws
Agenda