Congres Avans in Blauw - De wijkagent als voorbeeldige frontlijnwerker

25 april 2019 (09:00 uur - 12:30 uur)

Het lectoraat Integrale Veiligheid van het Expertisecentrum Veiligheid organiseert een congres waarin het werk van frontlijnwerkers centraal staat. Aan de hand van voorbeelden uit de politiepraktijk bespreken we de positie en het handelen van professionals in de frontlijn. Wijkagenten laveren als geen ander tussen wat de samenleving van hen verlangt en dat wat vanuit wet- en regelgeving mogelijk is. Dat stelt hen regelmatig voor professionele en ethische dilemma's.

Programma

Frans Heeres, landelijk portefeuillehouder voor gebiedsgebonden politie, leidt het congres in. Vervolgens gaat een panel met elkaar en de deelnemers in debat over de vraag in hoeverre het werk van de politie exemplarisch is voor het werk in andere sectoren zoals: zorg, welzijn, hulpdiensten, onderwijs en gemeentelijke diensten.

Naast Frans Heeres bestaat het panel uit:

• Margo van Trappenburg, bijzonder hoogleraar Grondslagen van het Maatschappelijk Werk aan de Universiteit voor Humanistiek en hoofddocent aan de Universiteit Utrecht
  • Ellis Jeurissen, directeur Publieke Gezondheidszorg en Ambulancezorg
  • Frank Nissen, manager Jeugdbescherming en reclassering Leger des Heils

Tijdens het seminar presenteren onderzoekers van het lectoraat en de politie in 2 workshops de resultaten van hun onderzoek. Eén onderzoek gaat over problematiek rond diversiteit en het andere onderzoek laat zien wat het betekent om leiding te geven aan frontlijnwerkers.

Datum, tijd & locatie

Het congres vindt plaats op 25 april op Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215 te ’s-Hertogenbosch. De ontvangst is om 9.00 uur en om 12.30 uur sluiten we af met een lunch.

Deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht.
Direct aanmelden.

Laatst bijgewerkt op 22 maart 2019.

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod