Studentinfo

Avans Open College preventieakkoord: noodzaak of betutteling?

15 januari 2019 (19:30 uur - 21:00 uur) door Studentinfo

Op dinsdagavond 15 januari kun je een Avans Open College bijwonen over maatregelen tegen roken, problematisch drankgebruik en overgewicht. Vastgelegd in het preventieakkoord van de overheid. Gaat het daarbij om noodzaak of betutteling? De meningen hierover lopen zeer uiteen. Van “Mijlpaal” tot “Waar bemoeit de overheid zich mee?”

Tijdens dit Avans Open College gaat lector John Dierx van het lectoraat Leven Lang in Beweging dieper in op het preventieakkoord. Miriam Haagh, de Bredase wethouder Gezondheid belicht de rol van de gemeente op het gebied van gezondheidspreventie. Samen met het publiek bespreken zij de zin en onzin van de preventienota.

Cijfers liegen niet

De cijfers liegen er niet om. Roken, overgewicht en alcohol leiden in Nederland tot 35.000 doden per jaar en 9 miljard euro aan zorguitgaven. Dat moet anders, zegt de overheid en zet met het preventieakkoord in op voortijdig ingrijpen. Vanuit gezondheidsbevordering weten we dat het stimuleren van gezond gedrag alleen lukt als we tegelijkertijd werken aan de 3 V’s: Voorlichting, Voorzieningen en Voorschriften.

Avans Open College

Avans heeft veel kennis in huis en deelt die graag met de wereld om haar heen. Daarom organiseren we het Avans Open College. Om te laten zien wat er binnen de muren van Avans gebeurt. De Avans Open Colleges vinden meerdere malen per jaar plaats. Iedereen met honger naar kennis is welkom.

Informatie en aanmelden

Het Avans Open College is gratis bij te wonen. Aanmelden is verplicht. Wees er op tijd bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Kom op dinsdag 15 januari naar Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1, Breda. Vanaf 19.00 uur gaan de deuren open. De lezing start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Lees meer over de inhoud en de sprekers en meld je direct aan.

Laatst bijgewerkt op 2 januari 2019.
Stel je vraag aan het studentendecanaat

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.

Vul het formulier in

Avans Extra

Ontwikkel, verrijk en groei.

naar het aanbod

NSE 2019

Laat je horen. Wij luisteren

Lees meer

Nieuws
Agenda