Studentinfo

Faalangsttraining

31 augustus 2017

Je hebt het hele jaar door of op specifieke momenten last van zenuwen of bent bang om black-outs te krijgen tijdens het studeren, het maken van opdrachten, tentamens en assessments, het werken in groepen of bij het geven van presentaties. Dan is deze faalangsttraining iets voor jou.
Bij faalangst kunnen ook andere factoren als perfectionisme, uitstelgedrag, negatieve gedachtes, moeilijk tot leuke en ontspannende activiteiten komen of de motivatie van je studie van belang zijn.

Inhoud 

  • Deelnemers krijgen inzicht in situaties en factoren die faalangst en/of overmatige stress veroorzaken. Hierbij hoort ook het leren herkennen van signalen.
  • Korte eenvoudige ontspanningstechnieken.
  • Het maken van een eigen positieve fantasie: hoe wil je zelf functioneren tijdens het maken van studieopdrachten, tentamens, etc.
  • Realistisch denken en handelen in moeilijke/belastende situaties. Hierbij specifieke aandacht voor faalangst, perfectionisme en uitstelgedrag.
  • Het kiezen en gebruiken van energiebronnen; denk- en handelwijzen, die uitputting voorkomen en nieuwe energie geven.
  • Het maken van een stappenplan per persoonlijk doel. Dat stimuleert het gebruik van de geleerde vaardigheden om faalangst te verminderen en om de eigen positieve fantasie stap voor stap te bereiken.

Duur 

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van maximaal 2 uur. Daarnaast zijn er opdrachten die je tussendoor uitvoert.

Trainer

Avans Flow en het studentendecanaat organiseren de training samen met externe professionals van Indigo Brabant, die de training uitvoeren. 

Locaties en data 

In studiejaar 2017-2018 bieden we deze training niet meer aan.

Als we deze training in de toekomst opnieuw aanbieden, maken we hier de data bekend.

Aanmelden

Maak een afspraak bij je studentendecaan. Dit gesprek is een intake om vast te stellen of dit de juiste training voor jou is. Na deze intake wordt jouw aanmelding pas definitief.

Meer info

Wil je meer weten of advies inwinnen, neem dan contact op met een van de studentendecanen van Avans Hogeschool. Informeer naar hun bereikbaarheid bij één van de Studenten Informatie Balies. Bellen kan ook. Voor de locaties Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg is dat nummer: 088 - 525 75 50.

Laatst bijgewerkt op 25 april 2018.
Stel je vraag aan het studentendecanaat

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.

Vul het formulier in

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow

Nieuws
Agenda