Topsport en studie

Jij doet aan topsport. En wilt dat combineren met je opleiding. Je wedstrijden en trainingen kosten je al gauw zo’n 15 à 20 uur per week. Dus loop je kans om een les of een tentamen te missen. Je hebt een grotere kans op studievertraging. Of zelfs uitval. Toch kan topsport samengaan met studeren. De mogelijkheden zijn afhankelijk van jouw sport en van de opleiding die je doet.

Je komt in aanmerking voor de topsport regeling als je ingeschreven staat bij Avans en

• beschikt over een A, B, en HP status (NOC*NSF) of
  • een NOC*NSF status hebt met een talentprofiel Internationaal Talent, Nationaal Talent of Belofte .
  • als je een Regio Junior of Regio Senior sporter bent, kun je na toetsing voor de Avans regeling in aanmerking komen.

Intake

Laat ons weten dat jij aan topsport doet. Vul voor het aanvragen van topsportvriendelijke faciliteiten het inventarisatieformulier in. Vervolgens vragen we je om een afspraak te maken bij de studentendecaan. De decaan vertelt je over de procedure en inventariseert de te verwachten knelpunten. Deze inventarisatie leg je voor aan de topsport contactpersoon van je opleiding. Die stelt samen met jou een geïntegreerd studie- sportplan op. Hierin staan afspraken over je planning en hoe jij je studiepunten gaat behalen. Als dit plan wordt goedgekeurd door de Examencommissie kun je gebruik maken van de regeling.

Lees ook de regeling faciliteiten studenten/topsporters.

Financiële ondersteuning bij overschrijding studieduur

Bij overschrijding van je studieduur kun je financiële ondersteuning aanvragen. Het formulier dat hiervoor nodig is, vraag je op bij de studentendecaan. Om in aanmerking te kunnen komen voor ondersteuning, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

• ingeschreven als student
  • bewijs van topsport status
  • alleen bij studievertraging als gevolg van topsport
  • verklaring contactpersoon academie

Contact
Je eerste aanspreekpunt is de studentendecaan of je studieloopbaanbegeleider. De studentdecanen zijn bereikbaar via mail of via de Studenten Informatie Balie, 088 - 525 75 50.

Laatst bijgewerkt op 19 januari 2016.