Mobiele infozuilen op alle onderwijslocaties van Avans

7 mei 2018 door DIF ICT en Facilitaire dienst

Op alle onderwijslocaties van Avans staan sinds half april mobiele informatiezuilen. Studenten en medewerkers vinden hier snel praktische informatie over ICT-zaken en Xplora.

Op 4 Avanslocaties hadden we al infozuilen staan. Uit de pilot blijkt dat deze vaak geraadpleegd worden. Daarom hebben we het aantal infozuilen nu verder uitgebreid.

Ook hebben we sinds half april Xplora-informatie toegevoegd aan de infozuilen. Je vindt de mobiele infozuilen bij ICT-Support en bij Xplora. Ook vind je de informatie online via icthulp.avans.nl en xplorahulp.avans.nl. In het nieuwe startscherm kies je voor ICT-Support of voor Xplora:

Onder de knop ‘ICT-Support’ vind je onder meer:

• wifi instellen.
  • printers instellen.
  • smartboards / digiborden gebruiken.
  • veelgestelde vragen zoals wachtwoord vergeten of inlogproblemen.

Via de knop ‘Xplora’ kun je onder meer:

• snel boeken zoeken.
  • uitgebreid zoeken binnen Kaluga, bijvoorbeeld in databanken met e-books.
  • algemene Xplora-informatie vinden, bijvoorbeeld over ruimtes of openingstijden.
  • ruimtes reserveren via je smartphone.
  • contactgegevens vinden van Xplora-locaties.

Selfservice

Het voordeel van de infozuilen is dat je zelf informatie kunt opvragen, zonder dat je moet wachten tot een medewerker van ICT-Support of Xplora beschikbaar is. Ook kun je de informatie altijd online raadplegen. Handig bijvoorbeeld als je in een leslokaal snel iets wilt weten over het gebruik van een smartboard.

Verder ontwikkelen

We willen de mobiele infozuilen nog verder ontwikkelen. Zo voegen we in de toekomst meer informatie toe, zoals informatie van de Student Informatie Balie. Ook blijft feedback belangrijk. Daarom vragen we aan het einde altijd wat je van de selfservice vond. De infozuil is een dynamisch product. Wij streven ernaar om de mening en wensen van studenten en medewerkers daarin te verwerken.

Laatst bijgewerkt op 7 mei 2018.

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow

Avans Open College