Belangrijk: controleer je wachtwoord

6 april 2018

Via de zoekmachines Have I been pwned? en Gotcha (vorige week online verschenen, maar nu niet werkend) kun je nagaan of in het verleden mogelijk jouw wachtwoorden gelekt zijn.

Die zoekfunctie gebeurt op basis van e-mailadressen. Deze zogeheten datalekken vonden enkele jaren geleden plaats bij diensten zoals LinkedIn, Adobe en Dropbox.

Lek

Na controle blijkt dat ook (oude) e-mailadressen van medewerkers en studenten van Avans via de zoekmachine terug te vinden zijn. Concreet betekent dit dat er mogelijk (oude) wachtwoorden gelekt zijn van voornamelijk Linkedin-, Adobe- en Dropbox-accounts die zijn aangemaakt met Avans e-mailadressen. Er is geen sprake van een datalek bij Avans.

We benaderen alle medewerkers en studenten van wie het Avans-mailadres in de lijsten van Have I been pwned en Gotcha voorkomt persoonlijk om ze te attenderen op het datalek.

Wachtwoord wijzigen

We raden je aan je Avans-wachtwoord niet elders te gebruiken en met enige regelmaat je wachtwoorden te wijzigen voor accounts die je gebruikt buiten de hogeschool. Op http://selfservice.avans.nl kun je je Avans-wachtwoord wijzigen.

Heb je nog vragen? Dan kun je terecht bij de Servicelijn via servicelijn.dif@avans.nl of 088-525 88 88.

Laatst bijgewerkt op 9 april 2018.

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow