Actie verlengd: Avans zamelt levensmiddelen in voor Voedselbank Breda

16 april 2018

Voor het tweede jaar op rij houdt Avans Hogeschool een inzamelingsactie voor Voedselbank Breda. Tussen 9 en 20 april kun je levensmiddelen doneren bij de recepties van alle Bredase Avanslocaties.

Peter Krusemeijer, oud-medewerker van DIF, is vrijwilliger bij de Voedselbank en aanjager van de inzamelingsactie. Hij ziet dagelijks hoe noodzakelijk de voedselverstrekker is. Maar liefst 400 gezinnen uit Breda maken er gebruik van.

Doneren

Ook jij kan helpen door goederen te doneren. In de week van 9 april staan er kratten bij de recepties van alle Bredase Avanslocaties. Met 1 product van dit boodschappenlijstje (pdf) help je al mee, maar meer producten doneren mag natuurlijk ook. Vorig jaar kon Avans 17 volle kratten schenken aan de Voedselbank. Dit jaar gaan we voor het dubbele aantal.

Via de website van de Voedselbank Breda kun je ook geld doneren.

Voedselpakketten

De Voedselbank helpt mensen die onder de armoedegrens leven, door hen wekelijks gratis voedselpakketten te verstrekken. Hiervoor werkt de organisatie samen met supermarkten. Zij doneren voedsel en non-food producten die geen economische waarde mee hebben.

Ook ontvangt de Voedselbank Breda regelmatig producten van particulieren en regionale bedrijven. Zij organiseren inzamelingsacties of geven uit eigen voorraadkast.

Open dag Voedselbank

Wil je met eigen ogen zien hoe de Voedselbank Breda werkt? Je kunt een kijkje nemen op zaterdag 28 april tijdens de open dag.

Heb je vragen of suggesties over de inzamelingsactie, neem dan contact op met team Evenementen.

Laatst bijgewerkt op 16 april 2018.

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow