Een nieuw Avansgebouw op de Onderwijsboulevard

23 juni 2017 door DIF ICT en Facilitaire dienst
Avans Hogeschool bouwt in de komende 4 jaar een nieuwe onderwijslocatie op de Onderwijsboulevard 256 in ‘s Hertogenbosch. Op deze locatie zit nu nog AKV|St. Joost, de kunstacademie van Avans. Komende zomer verhuizen zij voor minimaal 4 jaar naar de Parallelweg 21-23. Het huidige pand is niet meer toekomstbestendig. Er zijn bouwkundige gebreken die steeds moelijker op te lossen zijn.

Avans is druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwbouw. De ontwerpfase start in 2018. Wanneer we het huidige pand van AKV|St.Joost slopen, is nog niet bekend.

Ontwerp
Uitgangspunt bij het ontwerp is dat we zorgen voor een duurzaam pand met ongeveer 350 ondergrondse parkeerplaatsen.
Ook moet het mogelijk zijn om op termijn een deel van het gebouw af te stoten, met als nieuwe bestemming studenten- of starterswoningen. Dit afstoten kan nodig zijn als het aantal toekomstige Avansstudenten daalt.

Samenbrengen op één locatie
Het is al langer de wens van Avans om uit te breiden op de Onderwijsboulevard. Vanwege de enorme groei van het aantal studenten zitten we in ’s Hertogenbosch al jaren krap in onze jas. Met de nieuwbouw hebben we straks 2 grote onderwijsgebouwen tegenover elkaar.

Nu huren we nog een aantal panden om plaats te bieden aan onze 13.000 Bossche studenten. Het is de bedoeling dat nagenoeg al onze opleidingen in ’s-Hertogenbosch in 2021 weer een plek krijgen op de Onderwijsboulevard. Zo kunnen studenten makkelijker met elkaar samenwerken en kennis delen. Alleen de Ad-opleidingen blijven op het Stationsplein 50.

Verdeling opleidingen
Welke opleidingen uiteindelijk in welk gebouw komen, is nog niet exact bekend. Wel is het idee dat AKV|St. Joost terugkomt in het nieuwe gebouw, samen met andere creatieve opleidingen van Avans. Daarbij bewaken we wel dat AKV|St.Joost haar eigen identiteit behoudt. Ook kijken we of we de werkplaatsen meer gezamenlijk kunnen gebruiken. Het thema van het nieuwe gebouw is ‘Innovatie, Creatie en Prototyping’.

Kosten
Hoeveel de nieuwbouw kost, is nog niet bekend. Tegenover de kosten staat dat we straks geen huur meer hoeven te betalen voor onze locaties aan het Hervenplein en de Parallelweg. Met 2 locaties tegenover elkaar, zijn we ook minder geld kwijt aan facilitaire zaken, zoals schoonmaak, catering en locatiebeheer. Ook betalen we uiteindelijk minder voor energie, omdat het nieuwe gebouw energiezuinig wordt.

Laatst bijgewerkt op 23 juni 2017.

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking of dyslexie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow

Avans Chance

Haal meer uit je opleiding.