Stage lopen of afstuderen in het buitenland

Je wilt stage lopen of afstuderen in het buitenland. Dan moet je eerst toestemming krijgen vanuit je opleiding en weten welke mogelijkheden er zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een minor combineren met een stage in het buitenland. Je stagecoördinator of opleiding heeft informatie over en gegevens van bedrijven in het buitenland. De invulling van je stage bepaal je samen met jouw opleiding.

Stagecontract

Sluit voor vertrek een goed stagecontract af. Het beschermt je belangen en geeft duidelijk zicht op je verplichtingen. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

Praktische informatie

Kijk voor praktische informatie over zaken die je moet of kan regelen onder beursmogelijkheden, visa en vergunningen, verzekeringen en huisvesting.

Afstuderen

Je wilt afstuderen in het buitenland. Om te weten aan welke eisen je moet voldoen, neem je contact op met je eigen opleiding. Ze verschillen immers per studierichting.

Meer vragen?

Het International Office is er voor informatie, advies en ondersteuning op praktisch vlak. Wil je iemand van het Avans International Office spreken, stuur dan een e-mail of ga naar de Studenten Informatie Balie. Kijk voor nog meer handige tips en belangrijke wetenswaardigheden op de site www.wilweg.nl van de Nuffic.

Partnerinstellingen

Alle Avanslocaties bieden een aantal internationale uitwisselingsprogramma's waaraan je kunt deelnemen. We hebben contracten met partnerinstellingen over de hele wereld. Een overzicht van onze partners vind je op avans.nl.

Laatst bijgewerkt op 15 mei 2017.
Relevant/Gekoppeld

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking of dyslexie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow

Avans Chance

Haal meer uit je opleiding.